3 iunie 10:00 PM

Abonare la google news

În România au sosit astăzi, 3 iunie 2021, 128.400 de doze de vaccin Moderna

În decursul zilei de astăzi, 3 iunie 2021, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au ajuns 128.400 de doze Modernă, pentru imunizarea cetăţenilor împotriva virusului Covid-19.

„128.400 doze de vaccin Modernă vor sosi, joi, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră”, anunță autoritățile de la București.

După ce dozele de imunizare vor ajunge în România, acestea vor fi distribuite către Centrul Național de Stocare București (42.000 doze), Centrul Regional de Depozitare Constanța (43.200 doze) și Centrul Regional de Depozitare Iași (43.200 doze).

Până în momentul de faţă 1.238.400 de doze Modernă au fost recepţionate, iar 664.819 din numărul total au fost folosite pentru imunizarea oamenilor.

Bucureştiul este primul în topul vaccinării

România are rata de acoperire vaccinală a oamenilor care depăşesc vârsta de 16 ani este aproximativ de 45%, mult peste media națională, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă. Valeriu Gheorghiţă președintele CNCAV, este cel care a făcut această afirmaţie, medicul a mai făcut şi un top al judeţelor în care rata de vaccinare este una ridicată.

„În București avem o rată de acoperire vaccinală în populația eligibilă de peste 16 ani din populația rezidentă de circa 45%, mai exact de 44,9%, ceea ce considerăm că este o rată foarte bună de acoperire vaccinală. Este mult peste media națională. Probabil că în București rata de imunitate de grup, cumulată între vaccinare și trecerea prin boală, este peste 50%, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă. De asemenea, în Cluj rata de acoperire vaccinală din populația eligibilă este de 41,43%, în Sibiu 35,15%, Brașov 33,13%, Timiș – 31,66%, iar Constanța 31,75%. De asemenea, Alba – 30,77%”, anunță Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiţă cere ajutorul vedetelor

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, prin intermediul unei provocări a cerut ajutorul vedetelor din ţara pentru a-i încuraja pe romani să se imunizeze. Valeriu Gheorghiţă a apelat la unele dintre cele mai îndrăgite vedete din România, printre acestea se numără: Andreea Esca, Mihai Bobonete, Lucian Mândruţa şi Văru Sandel.

„Primul subiect este legat de campania de comunicare care este lansată de Guvernul României, în parteneriat cu UNICEF. Împreună cu colegul meu, secretarul de stat Andrei Baciu, în calitate de coordonatori ai campaniei naţionale de vaccinare, am prezentat şi filmat un scurt material video, prin care transmitem ce conţine vaccinul pentru noi, arătând elementele personale care nouă ne-au lipsit în această perioadă de pandemie şi, de asemenea, vom lansa şi o provocare către cei cunoscuţi, tocmai pentru a împărtăşi împreună ce conţine vaccinul”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Șeful CNCAV a prezentat la conferința de presă un videoclip, în care vorbește despre ce conține vaccinul pentru el, așa cum au făcut și miniștrii Guvernului Cîțu.

„Ce conţine vaccinul? Vaccinul conţine mai puţină suferinţă, mai puţini oameni bolnavi, mai puţine decese, mai puţine restricţii. Vaccinul conţine bucuria lucrurilor care ne au lipsit în toate aceste luni de pandemie, conţine concedii petrecute la mare şi în Deltă cu prietenii şi cu familia, conţine mersul la locul de joacă cu copiii, conţine zâmbetul oamenilor din spatele măştilor, vaccinul conţine normalitate. Lansez o provocare pentru Andreea Esca, pentru Lucian Mîndruţă, pentru Mihai Bobonete şi pentru Sandu Pop, cunoscut publicului ca Văru Săndel, ce conţine pentru voi vaccinul?”, afirmă şeful CNCAV, în videoclipul care a fost prezentat în conferinţa de presă.

Citeste articolul pe BZI