marți 21 septembrie 2:16 AM

Abonare la google news

În Nigeria continuă nefuncționarea telefoanelor, impusă de guvern pentru a opri banditismul

Autoritățile nigeriene au impus luni întreruperea comunicării în mai multe părți ale statului Sokoto, pe măsură ce se răspândește represiunea împotriva răpitorilor înarmați din regiunea de nord-vest a țării.


Bandele de bărbați înarmați care caută plăți de răscumpărare profitabile, cunoscute la nivel local sub numele de bandiți, s-au răspândit în nord-vestul Nigeriei în ultimul an, răpind peste 1.000 de studenți din școli și luându-i pe alții din spitale, case și drumuri.

Muhammad Bello, consilierul special al statului Sokoto pentru mass-media și publicitate, a declarat că guvernatorul statului, în colaborare cu Ministerul Comunicațiilor din țară, a blocat serviciile de comunicații din 14 zone ale guvernului local.


La începutul acestei luni, statul a închis mai multe drumuri pentru șoferi, a suspendat comerțul cu animale și a interzis transportul a mai mult de trei persoane cu motociclete ca parte a eforturilor de reducere a banditismului, a spus Bello, potrivit Reuters.com.

Sokoto împărtășește granița cu statul Zamfara, care a fost unul dintre cele mai afectate state într-un val de răpiri în masă a elevilor din școli de către bande de căutători de răscumpărări care operează din lagărele îndepărtate.

Zamfara a fost primul care a impus o blocadă a comunicațiilor la începutul acestei luni și oficialii de acolo au declarat că unii bandiți care scăpau de o represiune a armatei au căutat refugiu în Sokoto.

Stiripesurse.ro


Stirile.eu