Abonare la google news

În Municipiul Mangalia masca devine obligatorie în spaţiile publice deschise aglomerate

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a constatat în şedinţa de miercuri, 15 septembrie, încadrarea în limitele de incidenţă cumulată la 14 zile mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori a U.A.T Mangalia şi U.A.T. Mihai Viteazu.

 

De asemenea, s-a constata încadrarea în limitele de incidenţă cumulată la 14 zile mai mare de 4/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori a U.A.T. Grădina. 

 

„În U.A.T. – urile din judeţul Constanţa unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori, este obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţii publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi, fără a se limita la acestea, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţiile comerciale, staţii pentru transportul în comun, precum şi în alte zone cu potenţial de aglomerare (oboare, zone de aşteptare – peroane, spaţii exterioare aparţinând instituţiilor şi autorităţilor publice etc)”, se arată în decizia CJSU. 

 

„Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) ale U.A.T.-urilor Mangalia, Mihai Viteazu şi Grădina vor adopta Hotărâri (conform încadrării de la Art. 1 şi Art. 2) pentru dispunerea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se mai arată în aceeaşi decizie. 

 

Citeşte şi: 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul