Abonare la google news

În dosarul „Cocaina de la Marea Neagră” au fost arestaţi doi gălățeni

Conform Poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale Tulcea, în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră” au fost reţinuţi doi gălățeni. Pe data de 21 aprilie 2021 au fost puse în executare două mandate de arestare preventivă care au fost emise de Tribunalul Tulcea, pe numele a doi bărbaţi. Gălăţenii în vârstă de 40 şi respectiv 32 ani au reşedinţa de domiciliu în Spania.

Din cercetările polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Tulcea a constatat că cei doi gălățeni ar fi creat un grup infracţional organizat. În această organizaţie făceau parte şi cetăţeni din diferite ţări. Grupul a fost creat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud-Brazilia. Ruta fiind portul Belem şi apele Mării Negre, pentru a vinde şi pe teritoriul din Europa.

Instanţa a luat hotărârea de arestare preventivă a bărbaţilor pentru o perioadă de 30 de zile, cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor ,,Trafic ilicit de droguri de mare risc”, ,,Trafic ilicit internațional de droguri de mare risc” și ,,Inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave”. Ambii bărbaţi au fost predaţi de către poliţişti la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Tulcea, în vederea executării măsurilor preventive.

În judeţul iaşi la finalul lunii martie au avut loc mai multe descinderi

În judeţul Iaşi au avut loc mai multe descinderi în perioada 30 martie – 31 martie 2021. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Botoșani, au efectuat mai multe descinderi atât în judeţul Botoşani, cât şi în judeţul Iaşi. Descinderile s-au făcut la 4 locuinţe unde proprietarii ar fi suspecţi de trafic de droguri de mare risc.

Marfa era cumpărată din străinătate iar după ce drogurile şi substanţele psihoactive erau introduse în ţară și preluate de către firme de colectări. După percheziţii s-au luat drept probă 6 telefoane mobile, substanţe vegetale (susceptibile de a fi cannabis), substanţe psihoactive, bani, două laptopuri și trei cântare de precizie.

Doi tineri reţinuţi pentru 30 de zile la începutul anului după ce au fost prinşi cu droguri

Anul 2021 nu a început prea bine pentru doi tineri Vlad Pleșoianu și Sabina Cercel care au fost reținuți în prima fază pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Iaşi au descins în mai multe locuri, unde au efectuat percheziţii în descoperirea a mai multor suspecţi. Poliţiştii au făcut mai multe descinderi în municipiul Iaşi dar şi în comuna Bârnova în căutarea traficanţilor de droguri.

Conform informaţiilor puse la dispoziţie de către BZI.RO, în urma percheziţiilor mai multe persoane au fost duse la audieri fiind toate suspecte. Un cunoscut DJ din Iaşi, Vlad Pleșoianu, şi iubita lui, Sabina Cerce, oamenii legii au găsit la faţa locului cantităţi importante de cannabis dar şi de MDA. Tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca judecătorii să ia decizia de ai ţine 30 de zile după gratii. Adolescenţii au contestat această decizie a judecătorilor. Magistraţii care au analizat cazul au ajuns la concluzia de a respinge formularea acestora.

Citeste articolul pe BZI