Abonare la google news

În ce condiții se pot organiza nunți și botezuri de pe 1 iunie

Guvernul a decis modificarea Hotărârii prin care este reglementată prelungirea stării de urgență pe teritoriul României din 13 mai după adoptarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 32/2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19.

Cei care vor să organizeze nunți și botezuri, precum și alte evenimente private, începând cu data de 1 iunie trebuie să știe ce modificări au fost adoptate Guvern. Potrivit noilor reglementări, dacă evenimentul este organizat în exterior, pot participa maximum 70 de persoane iar dacă este organizat la interior, numărul maxim de participanți este limitat la 50, însă doar în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Organizarea unor astfel de evenimente rămâne interzisă în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de de 3/1.000 de locuitori.

Evenimentele private pot fi organizate și la capacitate maximă

De asemenea, există și posibilitatea organizării unor astfel de evenimente la capacitatea maximă, însă doar în anumite condiții.

Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în exterior sau în interior în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

Documentul poate fi descărcat AICI – H O T Ă R Â R E pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

CITEȘTE ȘI

Florin Cîțu: Masca nu va mai fi obligatorie în spații închise pentru cei vaccinați, în anumite condiții

Raed Arafat, explicații cu privire la măsurile de relaxare de la 1 iunie: „Dacă e o singură persoană nevaccinată, toți trebuie să poarte mască”

Noile măsuri de relaxare. Persoanele vaccinate cu două doze sunt exceptate de la mai multe restricții

Citeste articolul pe Gandul