Abonare la google news

În Austria a intrat în vigoare înregistrarea electronică obligatorie pentru intrarea în ţară

Autorităţile din Austria, una dintre ţările cele mai afectate de valul doi al pandemiei de COVID-19, le solicită de vineri, 15 ianuarie, tuturor călătorilor care intră în ţară, atât străini cât şi austrieci, să se înregistreze printr-un formular electronic, relatează agenţia EFE.

Obiectul acestei măsuri este ca autorităţile sanitare să poată controla mai bine autoizolarea de 10 zile în care trebuie să rămână persoanele intrate în Austria, perioadă care poate fi scurtată dacă în ziua a şasea persoana aflată în izolare efectuează un test PCR sau antigen şi rezultatul acestuia este negativ.

Inclusiv persoanele venite din ţările cu risc redus trebuie să se înregistreze în acel formular, dar măsura nu afectează călătorii în tranzit.

Austria a înregistrat 1.528 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore şi a prelungit recent al treilea lockdown până pe 24 ianuarie, cu magazine neesenţiale, baruri şi restaurante închise, în timp ce învăţământul se desfăşoară online. Relaxarea restricţiilor este incertă din cauza temerilor privind noua tulpină britanică mai contagioasă de coronavirus, mai multe cazuri de infectare cu această mutaţie fiind confirmate şi în Austria.

Sursa: Agerpres


Sursa: G4Media