duminică 5 septembrie 1:06 AM

Abonare la google news

În anul centenarului, Rednic și Mateuț au devenit cetățeni de onoare


În anul centenarului de la Corvinul Hunedoara, Mircea Rednic și Dorin Mateuț au devenit cetățeni de onoare. Totul s-a petrecut în cadrul unui eveniment organizat, care a avut loc în intervalul 3-4 septembrie. Imediat după primirea distincției, Mircea Rednic a oferit și o primă declarație.


Mircea Rednic și Dorin Mateuț, cetățeni de onoare în Hunedoara

Mircea Rednic și Dorin Mateuț au fost declarați cetățeni de onoare în Hunedoara, cu ocazia organizării unui eveniment care a celebrat împlinirea a 100 de ani de la înfiițarea clubului Corvinul.
Evenimentul s-a desfășurat în perioada 3-4 septembrie, iar la Hunedoara au fost aduse mai multe nume grele ale fotbalului românesc. De la festivitate nu au lipsit Miodrag Belodedici, Florin Răducioiu, Ioan Andone, Mircea Rednic, Dorin Mateuț, Cosmin Olăroiu sau Bogdan Stelea.
Rednic și Mateuț s-au lansat în fotbalul mare de la Corvinul, iar cu această ocazie au primit din partea primarului și „Cheia Orașului Hunedoara”.

Mircea Rednic: „Este o onoare! Hunedoara merită o echipă și un stadion de 6-8 mii de locuri!”

„Puriul” a oferit și o primă declarație în cadrul evenimentului. Mircea Rednic a pus presiune pe autorități să construiască un nou stadion de fotbal în Hunedoara și, cel mai important, să sprijine echipa locală:

Este o onoare, sunt mândru ca sunt cetățean de onoare al orașului în care m-am născut, am crescut, am iubit și unde m-am realizat și ca om și ca fotbalist. Am eu asta cu trecutul, la Dinamo la fel, aici la fel, păcat că orașul se vede că arată mult mai bine decât în perioada în care eram eu aici, dar baza a fost lăsată in paragină și e păcat. Eu cred că Hunedoara, la ce a reprezentat pentru fotbal, merită să aibă un stadion. 6-8 mii de locuri sunt suficiente, dar în primul rând trebuie să-și facă o echipă”, a declarat Mircea Rednic, după ce a fost numit cetățean de onoare al orașului Hunedoara.

Revine Corvinul Hunedoara?

Tot în cadrul acestui eveniment a fost organizată și o campanie de strângere de fonduri, care a avut drept scop recuperarea brandului Corvinul. În prezent, o persoană fizică deține brandul și este nevoie de 47.000 de euro pentru a fi răscumpărat.
Strângerea de fonduri se va face din vânzarea de tricouri și donații. Dacă se va materializa, brandul Corvinul ar urma să revină echipei actuale din oraș, CS Hunedoara, care se luptă pentru promovarea în Liga II.
CS Hunedoara e lider în Seria 9 din Liga III, cu 2 victorii în primele 2 etape.

SPECIAL. La mulți ani, Dorin Mateuț! INTERVIU savuros cu „Gheata de Aur”. Pumnul dat lui Desailly, ce spune de Mircea Lucescu și cum se simte după operația pe coloană.

Dorin Mateuț, numit cetățean de onoare al orașului HunedoaraDorin Mateuț, numit cetățean de onoare al orașului Hunedoara

Amical special organizat cu ocazia centenarului de la Corvinul Hunedoara

Astăzi, pe stadionul Municipal din Hunedoara, a avut loc un amical de lux între fostele glorii de la Corvinul și foști mari fotbaliști ai naționalei României.

Echipele au arătat în felul următor:

România, ”Generația de Aur”: Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Dan Alexa, Iulian Miu, Vasile Maftei, Răzvan Raț, Iosif Rotariu, Dănuț Lupu, Daniel Pancu, Ioan Sabău, Costel Gâlcă, Ciprian Marica, Ianis Zicu, Ionel Dănciulescu, Florin Răducioiu, Viorel Moldovan, Marius Niculae
Antrenor: Cosmin Olăroiu.

Corvinul (foste glorii): Ioan Andone, Mircea Rednic, Romulus Gabor, Dorin Mateuț, Ioan Petcu, Florea Văetuș, Nicșa, Bogdan Andone
Antrenori: Mircea Lucescu și Remus Vlad.

Duelul s-a încheiat cu victoria echipei naționale, scor 7-4. Mai multe imagini de la meciul amical pot fi văzute în galeria foto a articolului. Sursa foto: Facebook Primaria Hunedoara.

Playsport.ro