Abonare la google news

Imbri: Putem depăși 5.000-6.000 de cazuri COVID pe zi, că avem de unde

Medicul Emilian Imbri a declarat, miercuri, la B1 TV, că între 45 și 50% dintre românii care se află acum în țară ar putea avea imunitate în fața COVID, fie ca urmare a vaccinării, fie după trecerea prin boală.

Imbri spune că românii cu imunitate scăzută vor avea nevoie și de a treia doză de vaccin.

În valul 4, România s-ar putea confrunta cu un nou val de infectări. Medicul Emilian Imbri a vorbit, bineînțeles, și despre campania de vaccinare.

„Românii sunt, în general, relaxați”

„Ținând cont că la copii vaccinarea nu a început încă și nu s-au făcut încă presiuni pentru vaccinarea copiilor, asta însemană cam cinci milioane de suflete, mai luăm în calcul că o parte din populație e plecată din țară – 3 milioane – și mai rămânem cu cei care s-au vaccinat, unii au făcut boala, unii au anunțat, alții nu au anunțat și e un procent semnificativ. Dacă în Israel se consideră că 10% din populație a făcut boala și se adaugă peste cei vaccinați, putem lua ca discuție că un număr însemnat de oameni au făcut boala și au imunitate și ajungem la 45-50%, dar din populația care locuiește în România. Asta înseamnă că e bine”

„Pentru că am vorbit fără să fac încă glume… Românii sunt, în general, relaxați. E un specific, o calitate a românului, e relaxat și merge pe principiul ”las că merge, las să se întâmple și vedem apoi”. Eu sunt convins că cei care s-au vaccinat vor face și a treia doză”.

„Oficial, nimeni n-a spus că din septembrie începem să ne revaccinăm, dar neoficial voci pertinente și oficiale – colonelul Gheorghiță și mai mulți politicieni – au spus că poate din septembrie începem vaccinarea persoanelor care au probleme și o imunitate mai scăzută. E o nuanță foare bună. Eu cred că persoanele astea sigur vor veni la vaccinare”, a mai declarat Emiliam Imbri, pentru B1 TV.

Mii de cazuri de COVID pe zi, în valul 4

Imbri a precizat că, în valul 4 al pandemiei, ne putem aștepta la mii de cazuri COVID pe zi.

„Se vehiculează printre specialiști, epidemiologi și virusologi, că vom ajunge probabil la 1.500 de cazuri pe zi. E posibil, dar nu poți să dai o dată exactă. Dacă faceți un calcul matematic, o să constatați că putem depăși 5.000-6.000 pe zi, avem de unde, apropo de populația care ar putea fi expusă”

Imbri a mai spus că e nevoie de două schimbări majore în strategia de vaccinare:

– trebuie vaccinate persoanele care ajung în această perioadă în țară

– trebuie convinși oamenii că nu au de ce să se teamă de efectele adverse ale vaccinului. „Orice prospect al oricărui medicament are două pagini de contraindicații, a precizat Imbri.

Citeste articolul pe Gandul