joi 29 iulie 12:00 PM

Abonare la google news

Imagini sfâșietoare, cu mâinile vicecampionului olimpic Ciprian Tudosă! E greu să te uiți la aceste fotografii! 

O medalie olimpică nu vine deloc ușor, mai ales într-un sport așa de greu cum este canotajul. Sportivii își sacrifică, de muilte ori, viețile personale. Petrec mai mult prin cantonamente, uită de zile de naștere sau de sărbători și trag tare de tot la antrenamente. Și nu au garanția că vor și cunoaște satisfacția succesului.


Lotul deplasat de România, la canotaj, s-a remarcat prin performanțele produse. Până acum România a cucerit 3 medalii, din care una de aur și două de argint. Doar Ana Maria Popescu, la scrimă, a mai adus o medalie țării noastre.

Perechea Cozmiuc – Tudosă, un argit cât un aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Pentru Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, finala de dublu rame masculin a adus o mare satisfacție. Chiar dacă aurul a revenit fraților Sinkovic, românii au fost singura barcă care a pus probleme croaților. A fost o cursă foarte bună, dar adversarii sunt unii din cei mai buni din istorie. Au câștigat de trei ori aurul olimpic, de șase ori titlul mondial, de 5 ori titlul european. Românii noștri i-au bătut la Europeanul de la Poznan, dar acum a fost imposibil. Iar argintul vine ca o răsplată deosebită pentru orele de chin petrecute departe de familie și de prieteni.


Pentru ca fanii să înțeleagă ce se întâmplă, cu adevărat, când lupți pentru o asemenea performanță. Anul trecut Ciprian Tudosă și-a pozat mâinile, după o sesiune de antrenament. Fotografia a devenit virală pe internet, iar oamenii au putut să vadă cu adevărat ce înseamnă sacrificiul. Vicecampionul olimpic a recunoscut că durerea face parte din viața unui campion, iar succesul vine cu un cost destul de mare.

România a urcat în clasamentul la medalii. Canotajul a reușit să aducă cele mai importante performanțe pentru delegația noastră

România a urcat pe locul 18 în clasamentul pe medalii după argintul obţinut în proba de dublu rame de Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. Statele Unite au urcat pe primul loc în clasament, devasând ţara gazdă, Japonia. România a ratat, din păcate, alte medalii. La dublu vâsle feminin, Gianina Beșleagă și Ionela Beșleagă nu și-au găsit deloc ritmul, în cursă. Au pornit de pe culoarul 6, dar de fiecar dată au rămas în urmă. Nu au recuperat aproape deloc și au terminat pe ultimul loc în clasament, un lucru neașteptat. Italia a obținut aurul olimpic, în timp ce Franța și Olanda au completat podiumul.

David Popovici a ieșit și el pe locul 7, în finala de 100 de metri liber. Dar înotătorul rămânea cea mai mare speranță de viitor a sportului românesc.

Playsport.ro


Stirile.eu