1 ianuarie 12:41 PM

Abonare la google news

Imagini dezolante! Celebrul bulevard Champs-Elysées, pustiu de Revelion: „Este de plâns” (VIDEO)

Ca și România, Franța a trăit un revelion auster, fără focuri de artificii și ieșiri pe stradă. Restricțiile de circulație sunt dintre cele mai dure, din cauza pandemiei de Covid.

Imaginea dezolantă a bulevardului Champs-Elysées a fost primită cu un nod în gât de francezi, scrie alephnews.ro.

100.000 de polițiști și jandarmi au vegheat ca Revelionul să se desfășoare doar în case, iar orice deplasare între 20.00 și 06.00, cu excepția unor motive profesionale, a fost interzisă.

Imaginile filmate în inima Parisului, înainte și după miezul nopții, la trecerea dintre ani, au determinat ca francezii să fie și mai triști.

„Este de plâns”, a comentat un francez, care și-a amintit cu amărăciune de sutele de mii de oameni care serbau Noul An în stradă, înainte de virusul ucigaș.

La rândul său, Bulevardul Haussman, celebru pentru magazinele sale de lux, era pustiu în noaptea dintre ani.

Revelion atipic pentru români, fără petreceri în stradă / Orașele au fost goale / Câinii, victimele petardelor și artificiilor

Românii au întâmpinat cu speranță anul 2021, dar Revelionul lor a fost unul cât se poate de atipic, din cauza pandemiei de coronavirus.

Mulți au petrecut acasă, fără petreceri asurzitoare, alături de cei dragi, în număr restrâns, scrie digi24.ro.

Au dat cu artificii, dar nu ca în alți ani. N-au fost în piețele centrale, nu s-au bucurat la concerte. Au marcat noul an discret, așa cum li s-a cerut de către autorități.

Orașele au fost aproape goale. Capitala, extrem de liniștită. În Centrul Vechi, pustiu.

Piața Constituției, cândva ocupată de 90.000 de oameni, a fost goală. Vremea rece și ploioasă de afară a contribuit, practic, la respectarea restricțiilor în pandemie, atât de vehiculate de autorități, cu puține ore înainte de Revelion.

Sursa: Gandul