duminică 26 septembrie 12:06 PM

Abonare la google news

Ilie Poenaru a reacționat după declarația lui Ionuț Chirilă: „Milan, echipa lui, a avut ritm, posesie. Ia puțin meciurile și revezi!”


Ilie Poenaru a fost deranjat de observațiile lui Ionuț Chirilă, noul antrenor al Academicii Clinceni, după partida cu FCSB. Ilfovenii au pierdut în fața roș albaștrilor, în deplasare, scor final 3-2, iar tehnicianul acestora a remarcat la interviul de după meci că parametrii echipei îi dau motive de îngrijorare, astfel că va avea mult de muncă la noua sa formație.


Ionuț Chirilă a făcut trimitere spre meciurile din trecut, atunci când antrenor era Ilie Poenaru, și a dat asigurări că echipa Academicii va fi mult mai puternică în scurt timp.

Ilie Poenaru, replică pentru Ionuț Chirilă după declarațiile date la finele meciului FCSB – Academica Clinceni

Declarațiile nu i-au picat bine lui Ilie Poenaru. Antrenorul care a plecat de la Clinceni la Gaz Metan Mediaș îi recomandă succesorului său să revadă partidele din urmă, să le analizeze foarte bine înainte de a face astfel de remarci.

„Milan, echipa lui, a pasat, a avut ritm, posesia și a plăcut ochiului. În a doua repriză n-au pus probleme absolut deloc. De ce a putut să paseze, să aibă ritm aseară?! Dacă spune că a găsit ce a găsit, de meciul cu Mioveni. Se cam bate cap în cap.

Ia puțin meciurile și revezi, analizează foarte bine și vezi factorii care au influențat. Eu știu ce am făcut la Clinceni, sunt mândru de ce am făcut la Clinceni”, a fost mesajul lui Ilie Poenaru la Digisport.

Ce a spus Ionuț Chirilă după FCSB – Academica Clinceni 3-2

Ionuț Chirilă a început spectaculos noua sa aventură. După ce a declarat că își va motiva jucătorii prin a le spune că sunt de la AC Milan și în Curva Nord scrie mare, sus, „Sopra tutti siamo noi”, afirmațiile de după meci au fost la fel de colorate.

Tehnicianul revenit în Liga 1 după o lungă pauză spune că formația sa a murit frumos și că doar un nebun ca el ar fi ales să o preia pe Academica Clinceni, date fiind dificultățile pe care le are.

„După cinci antrenamente împreună, am murit frumos azi. Cu puțină șansă și dacă nu începeam jocul timid, nu pierdeam azi. Important este că această echipă se construiește frumos. Am creat superioritate numerică, am dominat un adversar care vrea titlul, cu niște jucători de o calitate incontestabilă.

Am avut un De Amorim într-un picior, am jucat cu un vârf improvizat, Omoh, practic n-am avut vârf, dar de multe ori am condus jocul. Fizic, tehnic, tactic, tot (n.r.- La ce are de lucrat cel mai mult la Clinceni). Uitați-vă la ultimele partide de campionat și modul în care am jucat azi.

Am fost inteligenți, nu am aruncat mingi în tribune, am făcut posesie, cu niște jucători cărora le-am spus că doar cu inteligență putem câștiga. Nu am câștigat, dar pentru mine e important jocul. FCSB are jucători de clasă și a câștigat din momente de joc, nu că ne-au fost superiori ca joc colectiv. Astăzi Clinceniul a demonstrat că începe un nou drum.

Îmi plac lucrurile cu grad înalt de dificultate. Cine lua o echipă ca mine, cu 2 puncte în etapa a 9-a? Nimeni, doar eu că sunt un nebun. Eu trebuie să-mi asum riscul să construiesc. Clinceniul a murit frumos!

Nu au făcut puncte cu echipele accesibile, din zona de jos, trebuia să facă puncte cu Argeș, cu Mioveni, cu Dinamo, care e într-o situație deplorabilă. Acum vine artileria grea, după FCSB vine Botoșani, după părerea mea cea mai puternică echipă din campionat, ca joc”, a declarat Ionuț Chirilă.

Prosport.ro