joi 29 iulie 12:00 PM

Abonare la google news

Ilie Năstase vine cu o veste bună după ce Gabriela Ruse a disputat două finale WTA la rând „Acum și-a făcut niște bani!”

După performanțele deosebite reușite de Gabriela Ruse (23 de ani) în circuitul WTA, Ilie Năstase (75 de ani) vine cu o veste excelentă! Fostul campion e de părere că Gabi se va putea autosusține multă vreme după ce a cucerit turneul de la Hamburg și a disputat finala de la Palermo. 


Gabriela a câștigat în total 36.772 de euro după două turnee – românca a fost premiată cu 23.548 pentru câștigarea trofeului de la Hamburg (7-6, 6-4 cu Andrea Petkovic) și a încasat un cec de 13.224 după finala disputată la Palermo (4-6, 2-6 cu Danielle Collins).

Vestea bună e că Ruse poate investi acum sume importante în cariera ei, ținând cont că o jucătoare de tenis are nevoie de resurse financiare importante pentru a se menține la un nivel înalt. Asta crede și Ilie Năstase, deținător a două titluri de Grand Slam la simplu.


Ilie Năstase, veste bună după ce Gabriela Ruse a disputat două finale la rând în circuitul WTA! Ce va face sportiva cu banii câștigați

Premiile câștigate la Hamburg și Palermo, turnee în cadrul cărora a disputat finala venind din calificări, o ajută foarte mult pe Gabriela Ruse, care va investi toți banii în cariera sa: „Am văzut că și Ruse a făcut ceva. Sunt jucătoare care au un capital făcut din premii și își permit să meargă la turnee din acești bani. Dar ce facem cu copiii, dacă nu avem buget? Halep e un exemplu! Părinții s-au sacrificat, au vândut o afacere ca să o susțină pe Simona când era tânără. Dar nu știu câți sportivi au posibilități.

Din fericire, Gabi Ruse și-a făcut niște bani acum, urcă în clasament și va intra pe tabloul principal la mai multe turnee. Așa că își poate permite bilete de avion, un hotel ca lumea, o masă decentă”, a declarat Ilie Năstase la sptfm. Potrivit site-ului WTA, Gabriela Ruse a câștigat peste 400.000 de dolari din premii în întreaga carieră, dar românca nu se află încă pe plus. Majoritatea banilor s-au dus pe salariile antrenorilor, deplasări, cazări, taxe etc.

Prosport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !