2 iunie 7:11 PM

Abonare la google news

Ilie Dumitrescu, laude la adresa lui Marius Șumudică: „Are arta de a face asta!”. Ce presiune apasă pe umerii noului antrenor de la CFR Cluj

Ilie Dumitrescu, fostul mare fotbalist al Stelei, a vorbit despre numirea lui Marius Șumudică în funcția de antrenor principal la CFR Cluj.

Așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate, Marius Șumudică a negociat cu CFR Cluj și, în cele din urmă, s-a înțeles cu conducerea din Gruia și a semnat un contract valabil pe două sezoane.

Ilie Dumitrescu a explicat că presiunea care va apăsa pe umerii lui Marius Șumudică va fi dată de performanțele anterioare înregistrate de către Dan Petrescu, în cupele europene.

Ilie Dumitrescu, despre numirea lui Marius Șumudică la CFR Cluj

Deși este convins că Marius Șumudică poate face performanță pe banca tehnică a lui CFR Cluj, Ilie Dumitrescu îl avertizează însă pe antrenor cu privire la „examenul” pe care îl are de dat în Gruia și anume calificarea în grupele Europa League.

„Pentru mine este unul din cei mai buni antrenori români, are abilitatea asta, arta asta de a cuceri jucătorii, este un antrenor care poate face performanță la CFR.

A făcut o figură frumoasă și în Turcia cu o echipă modestă. A eliminat pe West Ham United când era la Astra, a ajuns în primăvara europeană, știe să gestioneze multe situații.

Dar la CFR este o presiune mare, există un termen de comparație, Dan Petrescu, cel care a fost la un pas de grupele Champions League, a fost neînvins contra Sevillei în Europa League.

Cred că CFR a investit enorm, salarii imense, bonusuri de performanță, dacă nu ajunge în Europa League vor fi probleme. Este extrem de important examenul acesta, calificarea în grupele Europa League”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Citeste articolul pe ProSport