31 ianuarie 5:11 PM

Abonare la google news

Ilie Dumitrescu a descoperit cine este omul care l-a ajutat pe Dennis Man să prindă transferul de vis de la Parma. „Nu uitați cum arătau fotbaliștii FCSB”

Dennis Man a devenit acum două zile jucătorul român cu cea mai mare sumă de transfer din istoria campionatului românesc. Favoritul lui Gigi Becali a ajuns la Parma, iar FCSB va încasa în urma acestei afaceri 13 milioane de euro, cu tot cu bonusuri. Ilie Dumitrescu este convins că ingredientul surpriză în acest transfer este Thomas Neubert, preparatorul fizic al FCSB.

Ilie Dumitrescu a spus mereu că FCSB suferă la capitolul fizic și l-a sfătuit mereu pe Gigi Becali să-l angajeze pe Thomas Neubert, preparatorul adus în România de Laurențiu Reghecampf. Patronul FCSB nu a fost de acord la început, dar până la urmă, în vara anului trecut, l-a readus la echipă pe preparatorul fizic german. Ilie Dumitrescu este convins că acesta este succesul din spatele succesului lui Dennis Man. Jucătorul a fost transferat de Parma acum două zile și ar putea debuta la echipa italiană în duelul cu Napoli.

„Eu cred că are nevoie de ceva timp și Man, are nevoie de câteva luni, trebuie să se adapteze la Parma. Și mai este o chestie care, din punctul meu de vedere, a contat foarte, foarte mult. Mă refer la faptul că jucătorii de la FCSB au ajuns să fie la un nivel foarte bun, după ce Gigi a făcut această mișcare cu Neubert, care a ridicat ștacheta din punct de vedere fizic.

Nu uitați cum arătau fotbaliștii înainte să revină el și cum încep să arate acum. Eu am spus de mai multe ori treaba aceasta. Și la Man a fost la fel”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Gigi Becali, lăudat pentru afacerea Dennis Man

Parma va plăti pentru această afacere 13 milioane de euro. Prima tranșă este de 11 milioane de euro, iar alte două milioane vor intra în conturile grupării patronate de Gigi Becali, în funcție de perfomanțele formației din Serie A cu Dennis Man pe teren.

„De asta spun că 13 milioane de euro, fără să ai prezențe în grupe de Champions League, fără prezențe în Europa League și fără să ai meciuri importante, de referință la nivel de echipă națională, este într-adevăr o sumă record realizată de FCSB și în special de Gigi Becali.

Și mai ales în pandemie! Asta e o mare perfomanță!”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Dennis Man a devenit cel mai scump fotbalist care pleacă din Liga 1.

Dennis Man (de la FCSB la Parma, în 2021): 13 milioane de euro
Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016): 10 milioane euro
Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013): 9,5 milioane euro
Valentin Mihăilă (de la Craiova la Parma, în 2020): 8,5 milioane de euro

Alexandru Mitriţă (de la Craiova la New York City, în 2018): 8 milioane de euro
Florin Gardoş (de la Steaua la Southampton, în 2014): 6,8 milioane de euro
Mirel Rădoi (de la Steaua la Al-Hilal, în 2009): 6 milioane euro

Cristian Săpunaru (de la Rapid la FC Porto, în 2008): 6 milioane euro
Gabi Torje (de la Dinamo la Udinese, în 2011): 5 milioane de euro
Bogdan Stancu (de la Steaua la Galatasaray, în 2011): 5 milioane euro

Sursa: Prosport