miercuri 13 octombrie 12:54 PM

Abonare la google news

Ilfov ar putea intra în carantină, după ce incidenţa a ajuns la 15 la mie

Ilfov ar putea intra în carantină. Autoritățile din Ilfov iau în calcul impunerea unor noi măsuri, inclusiv carantinarea întregului judeţ, după ce rata de incidență a ajuns marţi în județ la 15 cazuri la mia de locuritori.


Ilfov ar putea intra în carantină

Potrivit unor surse, Direcția de Sănătate Publică ar fi solicitat carantinarea întregului județ, însă prefectul s-ar opune pe motiv că foarte mulţi locuitori din Ilfov lucrează în București și este dificil de pus în practică o astfel de măsură extremă.

Citeşte şi Octavian Jurma anunţă când va fi atins vârful valului patru al pandemiei: „Săptămânile viitoare vom vedea o creștere în decese”


Județul Ilfov încercuiește practic Bucureștiul. În top zece localități cu cea mai mare incidență, șapte sunt din județul Ilfov.

Bragadiru, jud. Ilfov – 19.42
Popești-Leordeni, jud. Ilfov – 17,52
Voluntari, jud. Ilfov – 17,28
Otopeni, jud. Ilfov – 16,16
Videle, jud. Teleorman – 15,33

Şi în Bucureşti rata de infectare cu coronavirus a ajuns, miercuri, 13 octombrie, la 15,1 la mia de locuitori. Autorităţile fac eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi, astfel încât unităţile medicale să poată face faţă numărului mare de pacienţi.

Cea mai rată de infectare din Capitală este în Sectorul 1, 17.29, pe locul 2 fiind Sectorul 6, cu 16,09. În Sectorul 2, rata de incidenţă este 15,58, în sectorul 3 – 12,54, în sectorul 4 -15, 50, iar în Sectorul 5 – 15,58.

Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis deja mai multe restricţii referitoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole si in restaurante, desfăşurarea evenimentelor private, care sunt  în vigoare de duminică.

De asemenea,  este instituită obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise în localităţile în care care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 6 la mie a fost publicat miercuri seară în Monitorul Oficial.

Citeşte şi Peste 100 de scoli si licee din Bucuresti s-au inchis si cursurile se fac online. Anunțul ministrului Educației

Romaniatv.net


Stirile.eu