Abonare la google news

IKEA deschide un nou magazin în Timiș. Ce a sacrificat primarul ca să le facă pe plac investitorilor

Gigantul IKEA a avut o idee interesantă de a deschide un nou magazin într-o zonă mai puțin obișnuită. Gigantul suedez a decis să creeze locuri de muncă într-o comună din județul Timiș. Viața celor din Dumbrăviţa, judeţul Timiş, este deja schimbată, și am putea spune înspre bine.

Un nou magazin IKEA în județul Timiș

În septembrie 2020, gigantul IKEA își anunța intenția de a deschide noi centru regionale în România. Unul situat în parcul industrial CTPark București din România până la mijlocul anului 2021, iar altele în alte zone din țară. Acest plan face parte dintr-unul mai larg, în valoare totală de aproximativ 500 de milioane de euro, plan de investiții pentru a deschide mai multe magazine în România.

”România este țara cu cel mai mare potențial de dezvoltare din regiunea Europei de Sud-Est. Facem noi pași în procesul de extindere în toată țara, nu numai în București. Ne propunem să ajungem la un total de nouă magazine.

Ar fi cel mai mare număr din toate țările din regiunea Sud-Est, cu o investiție totală de 500 de milioane de euro.”, declara Stefan Vanoverbeke, manager de vânzare cu amănuntul la nivel național Ikea Sud-Estul Europei.

Se pare că planul de investiții a fost deja demarat, odată prin construirea noului centru din CTPark București. Expansiunea s-a conturat și prin deschiderea unui nou magazin în județul Timiș, mai exact în comuna Dumbrăvița.

Magazinul construit aici de IKEA este primul de acest gen construit în afara celor din București. Situat în zona de trafic dinspre Timișoara spre Arad, magazinul este construit în baza unui acord cu Primăria comunei Dumbrăvița, prin PUZ-ul aprobat în 2018.

”Am semnat Certificatul de Urbanism şi l-am emis. Acum, nu mai e niciun loc de întoarcere sau de răzgândire. Au făcut o solicitare de a muta sensul giratoriu cu aceeaşi rază de giraţie strict pe parcela unde este proprietar 100 la sută IKEA.

Iniţial, cum era prevăzut în Planul de situaţie. O parte din sensul giratoriu se suprapunea pe o altă parcelă. Asta ar fi presupus un acord şi din partea celuilalt proprietar”, a declarat Horia Bugarin, primarul Doumbrăviţei.

Comuna Dumbrăvița va avea o nouă față

Cum era de așteptat lucrările de ridicare a noului magazin IKEa în comuna Dumbrăvița va schimbat total fața comunei. De la infrastructura rutieră și până la viața localnicilor, totul va fi altfel, odată ce magazinul va fi dat în funcțiune. Primarul comunie spune ca săau luat toate aprobările și de la CNADR, pentru a modifica zonele de acces către viitorul magazin IKEA.

”Vor exista două sensuri giratorii, unul mare, care va fi la intersecţia cu Drumul Naţional – calea Aradului, şi care va fi executat de CNADR, şi un sens giratoriu mai mic, pe parcela IKEA, care va fi chiar la ieşirea din parcarea centrului comercial. Acesta va fi executat de constructorii IKEA. Va mai fi un drum colector care va merge paralel cu calea Aradului”, a mai spus Bugarin.

Conform oficialilor IKEA magazinul este preconizat pentru a fi deschis de-abia în 2022. Prin acest demers micuța comună Dumbrăvița va ajunge pe harta internațională a magazinelor deținute de gigantul sudez.

Citeste articolul pe PlayTech