24 august 1:12 PM

Abonare la google news

Igor Vovkovinskiy, cel mai înalt om din SUA, a murit la 38 de ani

Igor Vovkovinskiy, cel mai înalt om din SUA, potrivit Cărții Recordurilor, ediția 2010, a murit, vineri, la vârsta de 38 de ani, a anunțat mama acestuia, Svetlana Vovkovinska.

Vovkovinskiy avea o înălțime de 2,35 metri, potrivit Guiness World Records.

Bărbatul a murit vineri, 20 august, într-un spital, în urma unor complicații la inimă. În ultimele clipe i-au fost alături mama și fratele lui.

Cu câteva ore înainte să moară, Vovkovinskiy a reușit să petreacă puțin timp cu familia fratelui său și a mâncat ultima masă, alcătuită dintr-o bucată de prăjitură Kiev și un suc Fanta, a declarat mama îndurerată.

Potrivit CNN, Igor Vovkovinskiy s-a mutat din Ucraina în Rochester, Minnesota, în 1989, pentru tratament medical.

A fost la „Doctor Oz” în emisiune

Acesta s-a născut cu gigantism hipofizar și cazul său a fost prezentat într-o ediție a emisiunii „The Dr. Oz Show” din 2010.

În acea emisiune, oficialii de la Cartea Recordurilor i-au măsurat înălțimea lui Vovkovinskiy și au stabilit că este Cel Mai Înalt Om din America.

La acea vreme avea 27 de ani și „l-a detronat” pe adjunctul șerifului din Virginia, George Bell, la o diferență de aproximativ 10 mm.

„Mă simt bine că am demonstrat, în sfârșit, că sunt cel mai înalt om din SUA”, declarat Vovkovinskiy la acea vreme. „Toți mă întrebau dacă sunt sigur de asta, dar nu aveam o dovadă. Acum am certificatul, să-l agăț pe perete, să-l arăt în sfârșit tuturor!”

Sultan Kosen, cel mai înalt om din lume

Bărbatul a întâmpinat mereu probleme din cauza înălțimii, când a trebuit să intre într-o mașină sau să își caute încălțăminte.

Cel mai înalt om din lume este Sultan Kosen, care are o înălțime 2,465 metri. Cel mai înalt om cunoscut în istoria contemporană, cu dovezi incontestabile, este Robert Wadlow, potrivit Cărții Recordurilor. Bărbatul din Ilinois, decedat în 1940, avea o înălțime de 2,72 m.

Citeste articolul pe Gandul