Abonare la google news

Igor Dodon nu vrea unirea cu România: Situaţia va exploda, va fi război civil

Fostul preşedinte al Republicii Moldova și actualul lider al socialiștilor, Igor Dodon, invitat la Rossia 1, un post de televiziune de propagandă al Moscovei, a declarat că nu vede cu ochi buni unirea cu România, ba chiar este imposibilă.

„Unirea este un scenariu rău pentru Moldova şi pentru Europa, pentru că va duce inclusiv la destabilizarea situaţiei din România. Moldovenii nu vor merge în România. Chiar dacă cineva va încerca la o anumită etapă, nu dea Domnul, să-şi pună această sarcină, de unire, situaţia va exploda, va fi război civil în interiorul ţării”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai adăugat că „Transnistria niciodată nu va merge în componenţa României”, iar Gagăuzia va avea drept de autodeterminare.

„Avem autonomia găgăuză la sudul republicii. În legea cu privire la statutul autonomiei scrie că, dacă Găgăuzia îşi pierde statutul de autonomie, are drept de autodeterminare, adică va fi recunoscută independenţa Găgăuziei. La nordul republicii, 70% din populaţie sunt contra unioniştilor. De aceea, cred că acest scenariu (privind unirea cu România) este ireal şi dacă cineva mai are asemenea gânduri (de unire), asta va duce la probleme mari în regiune şi la război în interiorul Moldovei”, a mai spus Igor Dodon.

Citește și VIDEO | Igor Dodon revenire nocturnă de la Moscova. Este a doua vizită în decurs de câteva zile

Citeste articolul pe Stiripesurse