Abonare la google news

Ieşire ciudată a lui Cristian Preda: Fostul europarlamentar a atacat dur Digi24, după care a şters postarea

Fostul europarlamentar Cristian Preda, în prezent decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, a lansat un atac dur la televiziunea Digi24, acuzând o implicare politică a unui şef din redacţie. Ulterior, Preda a şters postarea de pe Facebook.

„Întrebare pentru ziariştii independenţi, inclusiv de la Digi24: e adevărat că responsabilul Digi24 online e consilier local PNL la sector 1? Dacă aşa stau lucrurile, cum se împacă afilierea politică şi contractul de jurnalist?”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Cristian Preda s-a înscris în PLUS în ianuarie 2019, la invitaţia lui Dacian Cioloş. În septembrie 2020, după ce a fost ales decan, şi-a dat demisia din PLUS.

Preda a fost consilier al preşedintelui Emil Constantinescu, secretar de stat în MAE, apoi consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu. În 2009, a intrat în PDL şi a candidat la alegerile europarlamentare, devenind eurodeputat, pentru un mandat de 5 ani. În 2014 a intrat în PMP şi a fost ales eurodeputat din partea acestui partid, dar câteva luni mai târziu a fost exclus din partid.

content-image

Citeste articolul pe Stiripesurse