joi 2 decembrie 10:56 PM

Abonare la google news

Iată cum congelezi corect frutele și legumele. Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe pentru a se bucura și iarna de savoarea lor!


Iată cum congelezi corect frutele și legumele. Acestea vor avea aceeași savoare şi, în plus, îşi vor păstra vitaminele, prospeţimea şi gustul dacă urmezi aceste trucuri simple.


Iată cum congelezi corect frutele și legumele. Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe pentru a se bucura și iarna de savoarea lor!

-După ce le-aţi cumpărat, nu le ţineţi mult până le pregătiţi de congelare.

-Spălaţi-le bine cu apă rece şi opăriţi-le înainte de a le ambala pentru congelare. Este suficient să le ţineţi în apă clocotită câteva minute. În acest fel, procesul de coacere, care continuă şi după culegere, este stopat. După opărire, trebuie răcite în apă foarte rece pentru a opri procesul de gătire. Câte minute au stat în apă fiartă, atât să stea şi în apă rece.

-Scurgeţi apa din ele.

-Puneţi-le în pungi sau caserole. Lăsaţi un spaţiu deoarece prin îngheţare îşi vor mări volumul. Pentru fructe, este la fel de important să le alegeţi pe cele foarte bine coapte, sănătoase şi proaspăt culese. Spălaţi-le cu apă rece şi ştergeţi-le cu un prosop sau lasaţi-le să se usuce foarte bine. Piersicile, caisele, prunele se taie în bucăţele şi se aşază separate pe o tavă pe care o băgaţi în congelator.

Citeşte şi: Un nutriţionist cunoscut spune secretul alimentelor vindecătoare: ”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice şi au slăbit fără efort când au consumat anumite fructe și legume”
 

Pe lângă fructe şi legume, puteţi ţine la păstrat şi ierburi care vor da o aromă specială în preparatele voastre. Pătrunjelul, mărarul, leuşteanul, cimbrul, ţelina, măraulr, rozmarinul, tarhonul sau busuiocul se păstrează excelent îngheţate. Verdeţurile se spală bine şi se usucă cu un şervet din pânză sau hârtie. Se toacă fin şi se pot combina, în funcţie de preferinţe.

Amestecă verdeaţa tocată cu puţin ulei şi aşaz-o într-o pungă pentru congelat, după care distribuie conţinutul şi aplatizează-l cât mai bine, pentru a elimina aerul. Apoi pune punga în lada frigorifică.

Citeşte şi: Avertismentul sumbru făcut de un medic din Suceava! Trebuie să avem mare grijă cum spălăm fructele şi legumele: Circulă un virus periculos!

Romaniatv.net