Abonare la google news

Iașiul va găzdui Campionatul European de Șah pentru senioare! Eveniment de gală la Palatul Culturii

Iașiul va fi în această vară capitala șahului european. În perioada 8-21 august, la Palatul Culturii, simbolul municipiului, se va desfășura Campionatul European Feminin de Șah, prima competiție majoră de șah de pe continent de la izbucnirea pandemiei.

Anunțul aducerii la Iași a Campionatului European a fost făcut de către primarul Mihai Chirica, Primăria și Consiliul Local Iași fiind parteneri în organizarea evenimentului.

Iașiul va găzdui Campionatul European de Șah pentru senioare. Primarul Mihai Chirica: „Ne bucură și ne onorează”

„Împreună cu Sorin Iacoban, președintele Federației Române de Șah și cu Vlad Ungureanu și Vladimir Danilov am muncit să avem la Iași acest Campionat European de Șah, iar faptul că reușim să organizăm acest eveniment este extraordinar.

Iașiul este o veritabilă capitală a șahului românesc și mondial, putem crește aici generații de șahiști campioni. Ma bazez și pe susținerea Consiliului Local și sper să am tot sprijinul lor. Este un prim eveniment foarte important de după pandemie, sper să putem continua și cu turneul de tenis Concord Iași Open”, a declarat pentru ProSport primarul Mihai Chirica.

Vlad Ungureanu: „Va fi un veritabil festival al sportului minții”

Profesorul Vlad Ungureanu, directorul Academiei de Șah Cotnari Iași, a declarat că la Iași vor fi prezente cele mai bune șahiste din Europa.

„Campionatul European Feminin de Șah va avea loc la Iași, în perioada 8-21 august. Iașiul și România vor fi în prim planul șahului mondial, acesta fiind primul campionat continental care se desfășoară în timpul pandemiei. Campionatul European feminin este și o provocare în primul rând, pentru că trebuie asigurate toate restricțiile de siguranță, pentru că trebuie asigurate cele mai bune condiții de joc și pentru că ne dorim să fie un festival al sportului minții.

Vor participa toate fetele noastre din Iași, Irina Bulmaga, Alina L’Ami, Lehaci Miruna, Obadă Ema, Lupașcu Diana, Alexia Andrieș, Crețu Sofia, dar vor fi prezente și cele mai bune jucătoare din România, Europa și chiar din lume. Palatul Culturii din Iași va fi gazda acestui eveniment major ce va fi transmis Live pe internet și va fi urmărit de milioane de persoane”, a declarat pentru ProSport prof. Vlad Ungureanu, directorul Academiei de Șah Cotnari.

Acesta a explicat că participantele la Europene vor avea parte de numeroase surprize din partea organizatorilor: „În jurul acestui Campionat European ne dorim și alte activități – concursuri pentru copii, pentru antrenori, profesori, ne dorim și activități de recreere pentru participanți, dar și vizite la obiectivele turistice din județ. Ne bucurăm și ne onorează această prezență a elitei șahului feminin la Iași și ne obligă să facem totul la superlativ, astfel încât Iașiul și România să fie din nou în frunte!”.

Citeste articolul pe ProSport