duminică 26 septembrie 3:24 PM

Abonare la google news

Ianis Stoica, la Freiburg, în Bundesliga! Dezvăluiri făcute de tatăl noii vedete de la FCSB


Ianis Stoica a avut evoluții excelente la FCSB în ultimele etape ale Ligii 1. Înainte de a ajunge la FCSB, Ianis Stoica putea semna cu Freiburg, în Budesliga.


Ianis Stoica ”strălucește” la FCSB

Ianis Stoica (18 ani) este revelația de la FCSB în startul noului sezon al Ligii 1. Tânărul fotbalist a reușit să profite din plin de absențele lui Florin Tănase, Florinel Coman și Octavian Popescu. Prin evoluțiile sale bune și-a găsit un loc în echipa lui Edi Iordănescu. Faptul că marchează aproape meci de meci arată forma excelentă pe care o traversează fotbalistul de 18 ani.

Ianis Stoica a marcat încă un gol pentru FCSB în meciul de sâmbătă seară, împotriva celor de la Academica Clinceni. Cu acestă reușită, Ianis a ajuns la 5 goluri marcate în acest start de sezon. Trei dintre reușite au fost în Liga 1 și două în Cupa României.

Ianis Stoica, la Freiburg, în Bundesliga

Ianis Stoica este fiul fostului internațional Pompiliu Stoica. Fostul fotbalist este cel care l-a îndrumat până acum pe Ianis în carieră. Pompiliu Stoica a dezvăluit că fiul său a fost foarte aproape de a semna cu echipa Freiburg care evoluează în Bundesliga. Fostul fotbalist a explicat că el a fost cel care nu a fost de acord ca Ianis să rămână la formația germană.

Nu e greu. I-am repetat de multe ori că trebuie să fie sută la sută concentrat pe fotbal. O să vină și echipele bune, salarii consistente, dar trebuie să-și vadă de treabă. El a fost la Freiburg, dar mie nu mi-au plăcut condițiile celor de acolo și ne-am întors la FCSB.

Nu e după voința mea sau după plăcerea mea. Eu l-aș vedea în Italia sau Spania. După un joc în Rusia, jucând 90 de minute, m-am schimbat și am făcut cu el antrenament. I-a plăcut atât de mult fotbalul. Avea 6 ani atunci. Sper să o țină tot așa și să rămână sănătos”, a declarat Pompiliu Stoica.

Ianis Stoica este obișnuit cu presiunea

Pompiliu Stoica a explicat și faptul că Ianis nu este afectat de presiunea de la FCSB. Fiind crescut în fotbal, Ianis Stoica este obișnuit cu emoțiile.

Nu am emoții, pentru că îl știu pe Ianis foarte puternic. El e obișnuit cu presiunea, cu emoțiile, cu fotbalul. Nu am fost la meci. Am avut și eu meci și nu am putut să ajung. Se simte din ce în ce mai bine. I-am spus să fie serios să se pregătească mai bine că o să-i vină și lui rândul.

Eu zic că i-a prins foarte bine împrumutul la Slatina. Țin să le mulțumesc celor de acolo pentru condițiile oferite. A jucat meci de meci acolo și a ieșit cel mai bun jucător din Liga a două.

Comunic des cu el, dar nu mă bag în partea tactică. Mai vorbim, dar el știe ce are de făcut. Vorbim despre fotbal, dar în mare parte vorbim despre altele, că și așa ne vedem mai rar”, a spus Pompiliu Stoica, la DigiSport.

Playsport.ro