Abonare la google news

Ianis Hagi, cale liberă către Bundesliga! Bochum și-a vândut golgheterul

Ianis Hagi are cale liberă spre Bundesliga. VFL Bochum și-a vândut golgheterul și încearcă să îi găsească rapid un înlocuitor. Echipa alb-albastră a promovat în Bundesliga și va da piept sezonul viitor cu granzii Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau RB Leipzig.

Au existat zvonuri despre interesul nemților pentru mijlocașul lui Rangers încă dinaintea finalului sezonului. Bochum încă nu își asigurase promovarea matematică în Bundesliga. Interesul lor nu s-a materializat însă într-o ofertă făcută scoțienilor.

Ianis Hagi, cale liberă către Bundesliga! VFL Bochum şi-a vândut golgeterul şi îi caută urgent înlocuitor

Acum însă, lucrurile stau diferit. Bochum și-a pierdut golgheterul din sezonul trecut, pe austriacul Robert Zulj. Mijlocașul ofensiv de 29 de ani va fi cedat la Al Nasr Dubai. El a reușit în sezonul recent încheiat să marcheze 15 goluri și să ofere și 15 pase decisive în 31 de meciuri. Astfel, plecarea sa le va crea foarte multe bătăi de cap celor porecliți „minerii”.

În acest context, oficialii clubului trebuie să se miște foarte repede pentru a găsi un înlocuitor pe măsură pentru Zulj. Astfel, interesul lor pentru Ianis Hagi a redevenit de actualitate. Conform fussballeck.com, VFL Bochum are două variante din care va alege cine va fi noul playmaker al echipei. Una dintre ele este fotbalistul român al lui Rangers, iar cealaltă este reprezentată de Janik Haberer de la Freiburg.

Sezon foarte bun făcut de Ianis Hagi la Rangers

În vârstă de 27 de ani, atacantul german nu a reușit să înscrie nici un gol pentru Freiburg în 14 meciuri jucate în Bundesliga în sezonul recent încheiat. Astfel, oficialii clubului ar fi dispuși să renunțe la el în această pauză competițională. Rămâne de văzut pe cine vor alege conducătorii lui Bochum și dacă interesul pentru Ianis Hagi se va concretiza în cele din urmă.

Ianis Hagi a avut un sezon de vis în Scoția alături de Rangers. Internaționalul român a avut un rol determinant în câștigarea titlului de către echipa antrenată de Steven Gerrard. Mai mult, „protestanții” au încheiat sezonul fără nicio înfrângere în campionat. Hagi a înscris șase goluri și a dat și nouă pase decisive în 27 de meciuri.

Ianis Hagi a fost cel mai bun pasator al campioanei Rangers în sezonul recent încheiatIanis Hagi a fost cel mai bun pasator al campioanei Rangers în sezonul recent încheiat

Cluburi importante din Europa s-au interesat de internaționalul român

Astfel, el a stârnit interesul mai multor cluburi importante din Europa. Lazio, Sevilla și Galatasaray și-au manifestat interesul pentru fiul lui Gică Hagi. El este considerat însă mult prea important pentru clubul scoțian, iar Steven Gerrard dorește ca românul să continue pe Ibrox.

Ianis Hagi a fost transferat în 2020 de Rangers de la Genk în schimbul sumei de 3.5 milioane de euro. Anterior, el fusese împrumutat de belgieni în Scoția pentru a doua parte a sezonului 2019-2020. Cei de la Genk l-au cumpărat în vara lui 2019 de la Viitorul pentru 4.7 milioane de euro. În prezent, Ianis este cotat de către site-ul de specialitate Transfermarkt la 6 milioane de euro.

Citeste articolul pe PlaySport