luni 24 mai 1:12 PM

Abonare la google news

Hernan Crespo, la primul titlu ca antrenor cu Sao Paulo FC


Fostul golgheter argentinian Hernan Crespo a câştigat, duminică, primul său titlu în calitate de antrenor al echipei Sao Paulo FC, punând astfel capăt unei pauze de nouă ani pentru una din cele mai titrate echipe din Brazilia, desemnată campioană a statului Sao Paulo, informează AFP, potrivit Agerpres.


Fostul atacant al echipelor Parma şi AC Milan nu a avut nevoie decât de trei luni pentru a cuceri primul său trofeu în Brazilia, graţie unei victorii cu 2-0 în finala retur cu Palmeiras, după 0-0 în tur.

Pe stadionul Morumbi, Luan a deschis scorul în min. 36, dintr-o lovitură deviată de Felipe Melo (Palmeiras), fostul mijlocaş al echipelor Juventus şi Galatasaray. Luciano a înscris al doilea gol al meciului în min. 77, reluând o centrare a lui Rodrigo Nestor.

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`…

În ianuarie, Crespo (45 ani) a făcut senzaţie după ce a câştigat Copa Sudamericana, echivalentul sud-american al Europa League, cu Defensa y Justicia, o modestă echipă argentiniană.

Vedeta braziliană Dani Alves, care nu a jucat duminică din cauza unei accidentări la un genunchi, evoluează la Sao Paulo FC din 2019, după o carieră aproape în întregime în Europa, la FC Sevilla, FC Barcelona, Paris SG şi Juventus. La 38 de ani, el şi-a trecut în cont al 42-lea său trofeu, un record în materie.

De şase ori campion al Braziliei şi de trei ori laureat în Copa Libertadores, Sao Paulo FC este unul din cluburile cele mai titrate din fotbalul brazilian, dar nu a mai cucerit un trofeu de la victoria finală în Copa Sudamericana din 2012. Iar titlul de campioană a statului Sao Paulo i-a scăpat emblematicului club începând din 2005.

Sute de suporteri ai echipei s-au adunat în afara arenei Morumbi, în ciuda pandemiei de Covid-19, soldată cu 449.000 de morţi în Brazilia.

La rândul ei, Palmeiras, deţinătoarea trofeului în Copa Libertadores, a pierdut a treia finală consecutivă, după înfrângerile din Supercupa Braziliei şi Supercupa Americii de Sud.

Sâmbătă seara, pe emblematicul stadion Maracana, Flamengo a câştigat al treilea titlu consecutiv de campioană a statului Rio de Janeiro, învingând-o pe rivala sa istorică Fluminense cu 3-1 în finală, după 1-1 în prima manşă.

Stiripesurse.ro