duminică 21 noiembrie 8:47 AM

Abonare la google news

Haz de necaz. Drumul în care poți intra în groapă până la brâu a ajuns vedetă pe rețelele sociale

O șosea din Caraș-Severin este un adevărat pericol pentru șoferi. Este vorba despre drumul județean care duce spre Banatul Montan și care arată „ciuruit” de-a dreptul. Pericolul este foarte mare, mai ales că pe șosea, de câteva luni, a apărut o groapă uriașă.


Această groapă, semnalizată cu crengi și adâncă de un metru și 12 centimetri, a devenit vedetă pe rețelele sociale. Șoferii intră efectiv în ea până la brâu și se pozează în această ipostază, într-un gest prin care vor să atragă atenția. Ei cer autorităților refacerea completă a drumului.


„Nu poți să treci, îți rupi arcurile”, spune un șofer de TIR.

Ce înseamnă pentru mașină? „4.000 de lei lunar costul”, se plânge un alt șofer de camion.

„Cineva și-o făcut pomană și o semnalizat-o, că altfel… Noaptea când vii și nu cunoști drumul, e jale”, constată conducătorul unui autoturism.

„Dezastru: bucșe, pivoți, cauciucuri tăiate” – enumeră urmările un alt șofer.

Turiștii care vin să viziteze frumusețile Banatului sunt nevoiți să vadă înainte de toate, părțile urâte ale acestei zone.

Un tânăr pune în groapă o ramură groasă de copac, pentru a-i atenționa pe ceilalți șoferi:  „O punem aici, să nu ne rupem mașinile, că acum două săptămâni, m-am dat în ea. Am schimbat rulmentul pe dreapta, asta este România!” – conchide el cu amărăciune. „Am oameni care vin din Austria la mine acasă și au zis: Acu’ și-n veci, amin, pururea! Ce să mai… Am acasă 10 mașini și 7 sunt stricate”, povestește tânărul supărat. 

De-a lungul timpului, locuitorii din zonă au oganizat proteste și au cerut asfaltarea acestui drum. Andrei Văscuț este inițiatorul unei petiții online.  „Am inițiat o campanie de semnături pentru asfaltarea DJ 571, am reușit să strâng în jur de 450 de semnături”, spune el. „Eu am 33 de ani și nu țin minte să fi fost vreo reparație capitală”, precizează tânărul.

Situația s-ar putea schimba, căci autoritățile promit acum reabilitarea drumului.

„Este deja cu licitația gata pentru proiectul tehnic, este pus pe finanțare europeană, este semnat contractul cu ministerul și până în aprilie anul viitor trebuie să fie gata proiectul tehnic”, a declarat pentru Digi24.ro Romeo Dunca, președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

În luna decembrie 2023, drumul ar trebui să fie reabilitat complet.

Editor : Luana Pavaluca


Digi24.ro


Stirile.eu