vineri 26 noiembrie 12:13 PM

Abonare la google news

Haos în Martinica – Prefectul insulei interzice circulaţia pe timpul nopţii ‘până la revenirea la calm’ după puternice revolte antirestricții

Prefectul departamentului Martinica, în Antilele Franceze, a decis joi să instituie o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii în faţa violenţelor urbane nocturne din insulă, care, la fel ca vecina sa Guadelupa, se confruntă cu o mişcare de protest, născută din refuzul vaccinării obligatorii pentru persoanele din sistemul medical, dar care a degenerat într-o criză socială, notează AFP.


Obiectivul prioritar al acestei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii valabilă „între orele 19.00 şi 05.00” este „revenirea la o situaţie paşnică” pentru „a ne permite apoi să dialogăm, să muncim, să avansăm”, dar şi „revenirea serviciului public şi redeschiderea sistemului şcolar”, a indicat prefectul Stanislas Cazelle pentru AFP.
Securitatea va fi consolidată din noaptea de joi spre vineri, a precizat el, „cu un dispozitiv mai mobil şi mai numeros pentru a viza cele mai dificile puncte”.

„Grupuri de indivizi au comis distrugeri şi au instalat baraje”, iar „împotriva forţelor de securitate au avut loc acte de violenţă”, a subliniat reprezentantul statului francez care a adăugat că „11 persoane” au fost arestate şi „mai multe arme” confiscate.


Blocarea unor artere rutiere a continuat joi pe cele două insule.

Pentru a detensiona situaţia, premierul francez, Jean Castex, a anunţat luni crearea unei „instanţe de dialog” pentru „a convinge şi sprijini individual, uman” profesioniştii vizaţi de obligaţia de a se vaccina.

Stiripesurse.ro


Stirile.eu