18 mai 12:07 AM

Abonare la google news

Handbalul românesc, lovit de o veste tristă: a ieșit la alergat în parc, dar a fost găsit fără suflare! „E o lovitură pentru lumea sportului”

Handbalul românesc, lovit de o veste tristă: a ieșit la alergat în parc, dar a fost găsit fără suflare! „E o lovitură pentru lumea sportului”, au declarat foștii colegi ai lui Doru Drăgan. Trupul acestuia a fost găsit, luni dimineață, într-un parc din Oradea. Doru Drăgan fusese jucător la Constructorul Oradea în anii de gloria ai acestei echipe, din anii 80.

Handbalul românesc, lovit de o veste tristă: a ieșit la alergat în parc, dar a fost găsit fără suflare!

A ieșit să alerge, însă a făcut infarct! Handbalul românesc, lovit de o veste tristă: a ieșit la alergat în parc, dar a fost găsit fără suflare! Un fost handbalist a fost găsit fără suflare, luni dimineață, într-un parc din Oradea, scrie bihon.ro. Bărbatul de 62 de ani ieșise la alergat când a suferit, după primele informații, un infarct ce i-a fost fatal. Conform aceleiași publicații, rudele și apropiații decedatului au declarat că acesta ar fi avut probleme cardiovasculare mai vechi. „În fiecare zi ieșea în parc și alerga. La fel a făcut și dimineață. Din păcate a fost găsit prea târziu”, au mai declarat aceleași surse.

Cel care s-a stins era Doru Drăgan, un fost handbalist din marea echipă a Constructorului Oradea din anii 80, condusă de antrenorul Gigi Ionescu. Drăgan i-a avut colegi, printre alții, pe Dumitru Giura, Venu Târniceru, Mircea Sânmărghițan, Adrian Rus, Sabin Dacău, Tudor Gheorghe „Pele”, Vasile Oprea, Florea Vranău, Ionel Mîrza, Sava etc.

Handbalul românesc, lovit de o veste tristă: a ieșit la alergat în parc, dar a fost găsit fără suflare! „E o lovitură pentru lumea sportului”Handbalul românesc, lovit de o veste tristă. Fostul jucător de la Constructorul Oradea, Doru Drăgan, a murit în timp ce alerga prin parc/Sursa foto: bihon.ro

„E o lovitură pentru lumea sportului”

Pentru lumea sportului este o mare lovitură, absolut neașteptată, pentru că îl știam un mare sportiv, un familist convins, cu o viață foarte ordonată, conducea o firmă de prospecțiuni geologice și avea un fizic de invidiat. Nimeni nu știe să fi suferit vreodată de vreo afecțiune, în afară de cele dobândite pe terenul de sport”, au mărturisit foștii colegi, potrivit sursei citate.

Drăgan n-a stat departe de sportul pe care l-a iubit, înființându-și de câțiva ani propriul club, Activ Oradea. Zilele trecute, acesta le mărturisea apropiaților săi că este tentat să se alăture într-un proiect prin care dorea să readucă echipa orădeană în liga națională.

Erau anii în care handbaliștii orădeni, cu Doru Drăgan în teren, se băteau de la egal la egal cu marile forțe europene, Steaua, Dinamo, Minaur Baia Mare sau Poli Timișoara. A încercat revitalizarea handbalului masculin orădean creându-și propriul club – Activ Oradea, care a dat mai mulți jucători actualei echipe orădene de seniori, printre ei și pe fiul său, Alin Drăgan”, au mai rememorat foștii săi colegi, potrivit aceleiași surse.

Acum 4 luni, se stinsese, la 67 de ani, și Bogdan Macovei, fost selecționer al naționalelor României și Macedoniei. El antrenase și echipe de club, fiind dublu campion național cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, în anii 1999 și 2000.

 

Citeste articolul pe PlaySport