sâmbătă 20 noiembrie 10:00 PM

Abonare la google news

Hamburgerul viitorului: gigantul brazilian JBS va deschide în Spania o fabrică de carne din celule stem

Gigantul brazilian de procesare a cărnii, JBS, a încheiat un acord pentru cumpărarea companiei spaniole BioTech Foods, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea biotehnologiei pentru producerea de proteine ​​cultivate în laborator. Odată cu achiziționarea firmei spaniole, marele procesator brazilian intră pe piața cărnii obținute în sistem industrial din celule animale, anunță LantulAlimentar.ro.


JBS intenționează să construiască o nouă fabrică în Spania, pentru a crește producția, în timp ce în Brazilia va fi înființat un nou centru de cercetare și dezvoltare pentru biotehnologie și proteine ​​cultivate. Firma din Brazilia va investi 100 de milioane de dolari în ambele proiecte.

Conform condițiilor acordului, JBS devine acționarul majoritar al BioTech Foods. Compania braziliană va avea de acum acces la tehnologia BioTech Foods și la producția de proteine. La rândul său, BioTech Foods câștigă capacitatea de procesare industrială, structura de marketing și canalele de vânzare ale JBS pentru a aduce noul produs pe piață. Achiziția, însă, este supusă confirmării de către autoritatea de investiții străine din Spania.


Dacă avizul va fi primit, operațiunile comerciale vor fi declanșate în viitorul apropiat, iar consumatorii vor avea pe masă hamburgeri, fripturi, cârnați și chiftele, preparați din carne obținută din celule stem.

Citește tot articolul pe LantulAlimentar.ro

Economedia.ro


Stirile.eu