Abonare la google news

Haaland pleacă de la Dortmund la un gigant al fotbalului european

Norvegianul Erling Haaland, cel care îngropa România la Oslo, e gata de o nouă experiență internațională. Haaland pleacă de la Dortmund la un gigant al fotbalului european. Transferul a fost anunțat de jurnaliști.

Haaland pleacă de la Dortmund la un gigant al fotbalului european

Norvegianul Erling Haaland, cel pe care un candidat la președinția Barcelonei îl promitea pe Camp Nou, e gata să plece din Bundesliga. Nu va ajunge însă la gruparea catalană. Granzii Europei s-au bătut pe masivul atacant norvegian, iar câștig de cauză a avut Real Madrid. Este anunțul jurnaliștilor spanioli de la ABC, care au confirmat transferul. Suma pe care o va plăti Real Madrid nu e deloc de neglijat. Nu mai puțin de 160 de milioane de euro vor plăti madrilenii pentru a-și asigura serviciile fotbalistului norvegian. 120 de milioane vor încasa cei de la Borussia Dortmund, actuala echipă a lui Haaland. 30 de milioane vor ajunge la agentul jucătorului, Mino Raiola. De pe urma transferului va beneficia și tatăl fotbalistului, pentru implicarea în perfectarea înțelegerii. 10 milioane de euro vor intra în contul lui Alf-Inge Haaland. Haaland pleacă de la Dortmund la un gigant al fotbalului european.

Curtat de echipe mari, precum Real Madrid, Barcelona, Juventus, Liverpool, Manchester United sau Manchester City, Erling Haaland a stabilit un nou record îu UEFA Champions League. La 20 de ani și 231 de zile a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat 20 de goluri în cea mai tare competiție continentală intercuburi. L-a depășit astfel pe francezul Kylian Mbappe, care atingea „borna 20” la vârsta de 21 de ani și 355 de zile. Și recordurile lui Haaland nu se opresc aici. Cu cele două reușite din meciul cu FC Sevilla, Haaland a devenit cel mai bun marcator norvegian din Champions League. L-a depășit pe Ole Gunnar Solskjaer, care a marcat 19 goluri în această competiție. De altfel, diferențele dintre cei doi sunt evidente. Dacă Haaland a marcat 20 de goluri în 14 meciuri, Solskjaer a avut nevoie de 77 meciuri pentru a ajunge la 19 goluri.

Haaland pleaca de la Dortmund la un gigant al fotbalului europeanHaaland pleaca de la Dortmund la un gigant al fotbalului european

Erling Haaland a îngropat România la Oslo

Norvegianul Erling Haaland, cel pe care Toni Freixa promite că îl va aduce la Barcelona, a marcat trei goluri în poarta lui Ciprian Tătărușanu, la Oslo. Norvegia surclasa România cu 4-0, pe 11 octombrie 2020, la Oslo, într-un meci din Liga Națiunilor. România tocmai ratase barajul pentru EURO 2020, după 1-2 cu Islanda, la Reykjavyk.

O modalitate excelentă de a reveni. Mândru și fericit pentru primul meu hat-trick pentru Norvegia”, a fost mesajul transmis atunci de Haaland.

Atacantul norvegian a reușit atunci primul său hat-trick în tricoul naționalei și nu s-a mulțumit doar cu mingea pe care a luat-o acasă. Haaland s-a pozat alături de Martin Odegaard, care i-a pasat decisiv de două ori în meciul cu „tricolorii”.

Erling Haaland este născut la data de 21 iulie 2000, la Leeds, în Anglia. Este un atacant masiv, de 1,94 m, care joacă în prezent la Borussia Dortmund. Echipă pentru care a reușit în acest sezon 31 de goluri și opt pase decisive în 30 de meciuri, în toate competițiile. Dorit de Bayern Munchen, norvegianul cu o cotă de piață de 110 milioane de euro va ajunge la Real Madrid.

Citeste articolul pe PlaySport