10 februarie 9:55 AM

Abonare la google news

Guvernul taie şi spânzură în 2021: Restructurări în administraţie şi tăieri de sporuri, printre măsuri. Anunţul făcut de Kelemen Hunor!

Guvernul taie şi spânzură în 2021. Vicepremierul a vorbit despre noile schimbări pe care le va face Guvernul pentru a putea atinge un deficit de doar 7,1%.

Guvernul taie şi spânzură în 2021. Anunţul făcut de Kelemen Hunor!

Astăzi am fost programat, am primit a doua doză de vaccin împotriva COVID, în continuare vreau să îi încurajez pe toţi să meargă să se vaccineze. E singura modalitate prin care ne putem întoarce la o viaţă cât de cât normală. Îi încurajez pe pedagogi, pe personalul din învăţământ să se vaccineze, avem nevoie ca elevii să meargă la şcoală, trebuie să avem o funcţionalitatea pentru copii pentru a putea funcţiona cât de cât acest an şcolar.

Trebuie să aveţi încredere în ştiinţă, în medici. Ţinta noastră pentru buget e să avem un deficit de 7,1%. E o ţintă ambiţioasă, curajoasă, iar în acest moment ne putem încadra în această ţintă. Acest lucru însemană că vor fi mai puţine cheltuieli în acest an. De la 10% să cobori la 7,1% e un efort. Investiţiile, pensiile şi salariile nu vor avea de suferit, dacă s-ar fi putut mai mult, s-ar fi făcut mai mult.

Nu am văzut lista cu sporurile. În 2021 aceste sporuri vor fi analizate, iar modificarea legii salarizării va fi făcută. Există un spor de risc când lucrezi la calculator, nu cred că e un risc pentru că toată lumea lucrează la calculator. Am spus un singur spor, dar vom face analiza anul acesta. Salariile nu vor fi mai mici în sectorul bugetar, vor fi la fel ca în luna decembrie 2020.

Azi va intra pe ordinea de zi a şedinţei, asta înseamnă că are toate avizele. Cheltuielile nu trebuie să fie mai mari decât ne permitem . Voucherele de vacanţă vor fi scoase în 2021. Cele de anul trecut vor fi folosite şi anul acesta. Vor fi şi restructurări în adminitraţia centrală, vor fi şi măsuri pe parcursul anului.

Noi suntem pentru a elimina toate pensiile speciale. Ori le eliminăm pe toate, ori nu. Cu toţii suntem egal. Ori stabilim un plafon pentru toate pensiile speciale.”, a declarat Kelemen Hunor.

Citeşte şi: Kelemen Hunor anunţă OUG pentru intensificarea campaniei de comunicare pe tema vaccinării: „Trebuie să venim şi cu alte personalităţi, cu mai multe emoţii”

Sursa: RomaniaTV