Abonare la google news

Guvernul României, noi informaţii despre etapa a treia de vaccinare pentru oraşele cu rata de incidenţă de peste 4,5: Se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare!

Guvernul României, noi informaţii despre etapa a treia de vaccinare pentru oraşele cu rata de incidenţă de peste 4,5. În vederea accelerării campaniei de vaccinare și limitării efectelor pandemiei, începând de miercuri, 10 martie, se deschide etapa a III-a pentru persoanele din localitățile/municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori.

Guvernul României, noi informaţii despre etapa a treia de vaccinare pentru oraşele cu rata de incidenţă de peste 4,5: Se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare!

Pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, în următoarele municipii și localități:

municipiul Alba Iulia (2) – județul Alba, municipiul Brașov (6) și localitatea Sâmpetru (1) – județul Brașov, municipiul Cluj-Napoca (13) – județul Cluj , municipiul Petroșani (2) – județul Hunedoara, municipiul Zalău (2) – județul Sălaj și municipiul Timișoara (14) – județul Timiș.

În municipiul Giurgiu – județul Giurgiu și municipiul Baia Mare – județul Maramureș vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile.

Astfel, începând de astăzi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

„Reamintim faptul că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie a.c. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25”, transmite CNCAV.

Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, în ultimele 24 de ore, a fost de 119, toate reacții comune și minore. Până acum s-au folosit în România 1.918.443 doze de vaccin, aproape 1,6 milioane fiind produse de Pfizer.

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID informează că în ultimele 24 de ore au fost administrate 48.200 de doze de vaccin, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Este vorba de 35.924 de la compania Pfizer, 7.334 – AstraZeneca şi 4.942 – Moderna. Comitetul pentru vaccinare arată că 42.299 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua de ser au primit-o 5.901 de persoane.

Citeşte şi: RECORDER. Peste 7.000 de români s-au vaccinat mai devreme decât strategie națională de vaccinare
 

Citeste articolul pe RomaniaTV