vineri 4 iunie 10:18 PM

Abonare la google news

Guvernul maghiar investește în digitalizare în România. Vor beneficia judeţele Mureş, Harghita şi Covasna

  • Un birou regional a fost deschis la Târgu Mureș
  • Județele Mureș, Harghita și Covasna primesc know-how din Ungaria
  • 25 de milioane de euro a investit Ungaria în stadionul de la Sfântu Gheorghe

Guvernul maghiar investește nu doar în sportul din comunitățile maghiare ale României, ci și în administrație și digitalizare.


Programul de Bunastrare Digitală, așa cum se numește proiectul implementat de Guvernul Ungariei în 2015, s-a extins, începând de săptămână aceasta, și în județele Mureș, Harghita și Covasna.

Un birou regional a fost deschis la Târgu Mureș, cu scopul că administrațiile locale din aceasta zonă să se folosească de know how-ul Ungariei în administrație și digitalizare.


Programul se adaugă unei liste lungi de investiții în comunitățile maghiare, după biserici, școli, grădinițe și sport.

Ultimul exemplu de investiție pe bani mulți este stadionul din Sfantu Gheorghe, arenă pe care joacă Sepsi, calificată anul acesta în premieră într-o competiție europeană. 25 de milioane de euro este investiția în stadion, suportată exclusiv de Guvernul Ungariei.

Despre aceasta investiție, patronul echipei Sepsi, Laszlo Dioszegi, spune așa: “Statul maghiar ajută maghiarii de pretutindeni, nu doar în România se întâplă asta. Și în Serbia sau Slovacia e la fel. Este un lucru normal, pentru că statul trebuie să aibă grijă de cetățenii ei. Orice țară ar trebui să facă asta.”

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro


Stirile.eu