miercuri 20 octombrie 9:00 AM

Abonare la google news

Guvernul Cioloş este supus azi la vot. Dacian Cioloș face apel la parlamentari: Este o oportunitate propunerea noastră

Foto: facebook.com/dacianciolos


  • Guvernul Cioloş este supus azi la vot. Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut apel la parlamentari să învestească Guvernul, pentru că este „singura soluţie” în acest moment.
  • Marţi, toţi miniştrii au primit aviz negativ, cu excepţia lui Cătălin Drulă, propus la Transporturi. Acesta a fost respins în comisii pe procedură, apoi a primit aviz pozitiv, în aplauzele parlamentarilor prezenţi în comisie.
  • Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost întrebat ce şanse sunt să îi fie votat Cabinetul, având în vedere rezultatele audierilor.

Guvernul Cioloş este supus azi la vot. Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut apel la parlamentari să învestească Guvernul, pentru că este „singura soluţie” în acest moment.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost întrebat ce şanse sunt să îi fie votat Cabinetul, având în vedere rezultatele audierilor.


„Dacă parlamentarii abordează lucrurile cu responsabilitate, eu cred că putem să găsim o soluţie. Şansa e dată de votul parlamentarilor. Noi ne-am asumat responsabilitatea până la capăt. Mingea este în terenul Parlamentului şi Parlamentul va decide ce intenţionează să facă”, a răspuns premierul desemnat.

Potrivit lui Cioloş, este rândul Parlamentului să decidă ce vrea să facă cu această oportunitate, „pentru că e o oportunitate această propunere pe care noi o punem pe masa Parlamentului”.

În cazul în care va pica la vot, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să cheme din nou la consultări partidele.

Iohannis declara marţi, în contextul celui mai negru bilanţ al pandemiei, că „orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viaţă şi trebuie să facem tot ce este omeneşte posibil, chiar şi în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja”.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro


Stirile.eu