joi 28 octombrie 6:11 PM

Abonare la google news

Guvernul a publicat integral Planul Național de Redresare și Reziliență aprobat de Bruxelles. Care sunt cele mai importante prevederi

Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene (MIPE) a publicat joi Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, după ce documentul a fost aprobat și de Consiliul UE, ultimul pas pentru ca România să poată solicita banii europeni. Documentul integral nu era public, până acum.


Prin PNRR, România are la dispoziție 29,2 miliarde euro, până în 2026, de la Uniunea Europeană, pentru modernizare prin reforme și investiții esențiale. Din suma totală, 14,2 miliarde euro sunt granturi și 14,9 miliarde sunt împrumuturi. Banii se vor acorda în tranșe, în funcție de îndeplinirea unor obiective, numite jaloane și ținte. În total, sunt 507 de jaloane și ținte de realizat până la 31 decembrie 2026.

În perioada următoare, primele fonduri, respectiv 13% din suma nerambursabilă alocată României (3,7 miliarde de euro), vor ajunge în țară sub forma unei prefinanțări acordate de Comisia Europeană.


Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe cei 6 piloni prevăzuți de Regulamentul Mecanismului de Redresare și Reziliență și împărțit în 15 componente, astfel încât să acopere nevoile României și să urmărească concomitent prioritățile Comisiei Europene.

Economedia.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !