luni 19 iulie 8:18 PM

Abonare la google news

Grupul german BioNTech SE își extinde prezenţa în America de Nord


Grupul german BioNTech SE a anunţat luni achiziţionarea unei unităţi de producţie şi a unei platforme de cercetare-dezvoltare R&D de la o subsidiară a companiei americane din domeniul biotehnologiei Gilead, pentru a-şi extinde prezenţa în America de Nord şi în domeniul tratamentelor inovatoare contra cancerului, transmite Reuters.


Grupul german cumpără de la Kite Pharma platforma R&D pentru terapia receptorilor celulelor T neoantigenă tumorală solidă (TCR-Ts) şi o unitate de producţie în oraşul Gaithersburg din statul Maryland.

Receptorii celulelor T sunt o clasă de compuşi care uşurează activitatea celulelor sistemului imunitar de identificare şi distrugere a celulelor canceroase, în timp ce TCR-Ts detectează ţinte atât în interiorul cât şi în exteriorul celulelor canceroase, scrie Agerpres.ro.

În urma achiziţiei BioNTech îşi va extinde activitatea în domeniul terapiilor celulare individualizate pentru bolnavii de cancer şi îşi va spori actualele capacităţi de producţie din Idar-Oberstein, Germania, se arată într-un comunicat al grupului german din domeniul biotehnologiei.

Kite Pharma va primi o plată unică în avans, a precizat BioNtech, fără a da detalii suplimentare.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze până la finalul acestei luni.

BioNtech şi producătorul american de medicamente Pfizer Inc dezvoltă împreună un vaccin COVID-19. Acesta a fost unul dintre primele vaccinuri care a fost aprobat pentru utilizarea în regim de urgenţă în SUA şi alte câteva ţări, iar analiştii se aşteaptă la vânzări de miliarde de dolari.

Stiripesurse.ro