vineri 21 ianuarie 4:08 PM

Abonare la google news

Grindeanu și Fritz s-au înțeles și au semnat protocolul de colaborare. Intersecția de la Drumul Boilor are acum acord scris


Luna decembrie a anului trecut aducea vestea bună a ajungerii la un acord în problema blocajului dintre Primăria Timișoara și Compania de Drumuri pe tema intersecției dintre Drumul Boilor și Centura Sud.


Vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat că s-a întâlnit cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, pe tema acestei intersecții, dar și că a fost semnat acordul care va duce la rezolvarea problemei.

”De la ultima întâlnire s-a semnat un protocol între Primăria Timișoara și CNAIR și acel protocol viza intersecția cu Drumul Boilor și responsabilitățile fiecărei entități. În acest moment toate impedimentele administrative au fost depășite astfel încât constructorul să își poată termina lucrarea în timp. Pentru Drumul Boilor s-au împărțit responsabilitățile între Primăria Timișoara și CNAIR. Tot ce ține de utilități, de rezolvarea chestiunilor de rețele de utilități intră în responsabilitatea primăriei. Toate celelalte în responsabilitatea CNAIR. Toți am fost de acord și s-a semnat acest protocol, așa încât și ultima piedică a fost înlăturată”, a spus Grindeanu.

Din păcate, la Centura Sud lucrările nu merg așa cum trebuie, spune ministrul. Conform acestuia, termenul inițial era luna martie a acestui an, dar constructorul a cerut amânări numeroase și s-a ajuns la luna decembrie a acestui an.

”Cu lucrările de la Centură sunt nemulțumit, merg după masă să văd ce au făcut. O să fac presiune constantă asupra lor. Au fost la mine și supervizorul, și constructorul, și cei de la CNAIR, urmăresc de aproape să fie în termene lucrările”, a mai spus Grindeanu.

Debanat.ro