vineri 26 noiembrie 12:17 PM

Abonare la google news

Grindeanu despre ultima sa călătorie cu trenul : am mers cu trenul de la Timişoara la Costineşti în 2002, am făcut 15 ore/Nu mai facem inaugurări cu panglici şi sobor de preoţi


Investiţiile pentru modernizarea infrastructurii feroviare, atât din PNRR cât şi prin Programul Operaţional Transport (POT 2021- 2027) reprezintă aprox. 10 miliarde de euro a anunţat astăzi, la preluarea mandatului, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Întrebat despre situaţia căilor ferate şi când a mers ultima dată cu trenul, Grindeanu a spus că ultima călătorie a fost în 2002, când a făcut 15 ore de la Timişoara până la Costineşti (n.r cel mai rapid tren programat mâine, pe ruta Timişoara – Costineşti face 14 ore 39 de minute) : ,,…să ştiţi că am mers ultima dată cu trenul soţia de la Timişoara la Costineşti, în 2002, am făcut undeva în jur de 15 ore, nu cred că s-a îmbunătăţit durata, chiar au fost şi nişte incidente la Balota (n.r jud. Mehedinţi, deraierea de miercuri). ” Întrebat şi despre achiziţia material rulant nou, Grindeanu a răspuns ,,probabil pentru la anul”.


După ,,momentul de sinceritate” a urmat anunţul privind ,,Pasajul de la Mihăileşti” : Grindeanu a anunţat deschiderea ,,pasajului” de la Mihăileşti, astăzi, la ora 14 00, în realitate fiind vorba despre Centura oraşului Mihăileşti despre care Economedia a scris aici. ,,Ştiu că e concurs cine să meargă, astăzi la ora 14 00 se dă drumul, fără tam- tam. Nu mai e cazul de festivisme, nu sunt adeptul inaugurărilor cu panglică sau cu sobor de preoţi. Nu o sămerg, ştiu că e proiect început prin 2016- 2017. Repet, datoria statului faţă de cetăţeni e mare” a spus Grindeanu. Noul ministru al Transporturilor spune că o dată pe lună merge singur cu maşina de la Bucureşti la Timişoara şi promite că în acest week end va verifica personal şantierul lotului 2 al Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda înainte de deschiderea estimată pentru luna viitoare.

 

Economedia.ro