Abonare la google news

Greşeală halucinantă, un bătrân de 91 de ani a fost vaccinat cu Moderna de două ori în aceeaşi zi. Ce s-a întâmplat cu acesta

Un bărbat din Hamilton (Ohio) se află acum la recuperare după ce a primit două doze de vaccin în aceeaşi zi. Victor Smith, în vârstă de 91 de ani, a intrat în șoc ca răspuns al organismului la ceea ce pare a fi fost o supradoză de vaccin, după cum transmite reţeaua ABC. Bătrânul fusese vaccinat cu Moderna.

„Aproape că mi-au spus că nu va supravieţui„, povesteşte fiica lui Smith, Dawn Smith Theodore. Ea povesteşte că totul a început după ce tatăl ei a primit prima doză de vaccin pe 22 ianuarie. După aceea, acesta s-a declarat extrem de obosit și a leşinat. El a fost dus la Fort Hamilton Hospital apoi transferat la câteva zile mai târziu la Jamestown Rehab Facility.

El era programat să primească a doua doză de vaccin pe 25 februarie, așa că angajații clinicii l-au transportat la un centru de vaccinare. „L-au dus să își facă injecția, iar când s-a întors am vorbit cu el, era bine”, a declarat fiica bărbatului, Dawn Smith Theodore. În aceeași zi, însă, pacienții internați în centrul de reabilitare erau programați la vaccinare, iar aici s-a produs o confuzie de nume.

Citeşte şi Pacient cu tulpina britanică de coronavirus, identificată la 13 zile de la rapel, mort la spital în România

„Un pompier a venit și a zis că are un vaccin pentru Victor, iar asistenta a întrebat dacă este pentru Victor Smith. El a zis „Da”, așa că i-a dat numărul salonului și l-a trimis la 202, acolo unde era internat tata”, a mai spus fiica bărbatului. Din cauza acestei confuzii, bărbatul de 91 de ani a ajuns să primească două doze de vaccin anti-Covid la o distanță de patru ore.

În mod normal, în cazul vaccinului Moderna, cele două doze se administrează la o distanță de 21 de zile. Bărbatul a primit în total trei doze – cea inițială, rapelul și încă una administrată din greșeală. După ce a primit a treia doză, corpul bărbatului a intrat în șoc, iar bătrânul de 91 de ani a ajuns la spital cu insuficiență respiratorie.

Citeşte şi Românul vaccinat cu doza greşită la rapel ar putea fi vaccinat şi a treia oară. Situaţia incredibilă la Târgu Jiu

Citeste articolul pe RomaniaTV