joi 29 iulie 5:00 PM

Abonare la google news

Grecia a intrat în scenariul roșu. Ce condiții de călătorie se impun

Astfel, conform noilor decizii Grecia intră în scenariul roșu din cauza numărului ridicat de infectări cu COVID. Mii de români sunt acum în vacanță în Grecia și cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină, excepție fac copiii până în 16 ani.


Indicele de infecție a ajuns în Grecia la 3.47, dacă joia trecută vorbeam de un indice de 2,9 și țara era în zona galbenă, CNSU se va întruni și Grecia va trece în scenariul roșu și asta înseamnă că toții românii nevaccinați care se întorc acasă după vacanță, vor intra în carantină.

Excepție fac copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, care pot prezenta rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar cei cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani. Dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii) nu vor intra în carantină.


Condițiile de călătorie în țările cu risc epidemiologic ridicat, modificate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, hotărârea pentru modificarea și completarea hotărârii privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Hotărârea nr. 43 din 01.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 658 din 2 iulie 2021.

„Astăzi urmează sa fie actualizată lista statelor cu risc epidemiologic, în ședință săptămânală a CNSU, conform procedurilor. La acest moment încadrarea Greciei nu a fost schimbata, fiind valabilă lista publicata pe site-ul INSP. Imediat ce vom avea Hotărârea CNSU o vom transmite”, informează CNSU.

Indicele de infectare din Grecia a ajuns la 3,47. Dacă joia trecută vorbeam de un indice de 2,9% şi astfel Grecia era în zona galbenă, astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, potrivit surselor Antena 3, că Grecia va trece în scenariul roşu. Asta înseamnă că toţi turiştii nevaccinaţi care se vor întoarce din Grecia vor intra în carantină.

Bzi.ro


Stirile.eu