Abonare la google news

Greceanîi, Furculiţă şi Starîş, la conducerea fracţiunii Comuniştilor şi Socialiştilor

Într-o emisiune la postul public de radio, Vasile Bolea a declarat că deciziile respective urmează să fie anunţate la şedinţa din 29 iulie. Deputatul a menţionat că, potrivit Regulamentului Parlamentului, fracţiunea va avea posibilitate să delege şi un vicepreşedinte al legislativului. Deocamdată, numele acestuia nu a fost făcut public.

Vasile Bolea a spus că, marţi, deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au avut o discuţie informală cu deputaţii Partidului Acţiune şi Solidaritate şi ai Partidul politic Şor, despre repartizarea comisiilor permanente şi componenţa numerică, repartizarea deputaţilor în delegaţiile parlamentare internaţionale. „Am ascultat doleanţele colegilor. Cu unele viziuni nu suntem de acord şi înţelegem că undeva se depăşeşte cadrul legal”, a notat Vasile Bolea.

„Mâine, dacă vor dori colegii, o să avem un schimb de păreri, a doua rundă, pentru ca să luăm deciziile la şedinţa fracţiunii şi să prezentăm procesul verbal referitor la repartizarea deputaţilor pe comisii, conducerea comisiilor, numirea în delegaţiile internaţionale”, a mai spus deputatul.

În noul Parlament au acces trei formaţiuni politice. Este vorba despre Partidul Acţiune şi Solidaritate – 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor – 32 de mandate şi Partidul politic Şor – 6 mandate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul