vineri 22 octombrie 10:27 AM

Abonare la google news

Gimnastica românească e la pământ! Pe ce poziție s-a clasat în finala mondială singura româncă din competiție

Maria Ceplinschi (16 ani) e una dintre puținele sportive care au scos capul în lumea bună a gimnasticii mondiale și a terminat pe locul 16 în finala de la individual compus, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Kitakyushu din Japonia.


Sportiva din România e debutantă la Mondiale și a obținut 13,633 la sărituri (a 10-a notă), 12,566 la paralele (16), 11,633 la bârnă (22) şi 13,066 la sol (5). De altfel, Maria Ceplinschi este calificată și în finala de la sol, care va avea loc duminică.

Prima campioană mondială non-americană

Câștigătoare a ieșit Angelina Melnikova (21 de ani), care a adunat 56.632 de puncte, devenind prima campioană mondială non-americană la individual după conaționala Alia Mustafina, în 2019.


Pe poziția secundă s-a clasat americanca Leanne Wong, cu 56.340 de puncte, iar podiumul a fost completat de Kayla dio Cello, cu 54.566 de puncte.

Marian Drăgulescu, final de carieră: a ratat calificarea în finala de la sărituri

Marian Drăgulescu a trăit o dezamăgire mare la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică! Sportivul nostru a ratat dramatic calificarea în finala de la sărituri, în ultima competiție importantă în care a participat.

Aflat la cea de-a 14-a sa participare la un Campionat Mondial, Drăgulescu a ocupat locul 15 în calificările la sărituri.

La aproape 41 de ani, Marian Drăgulescu, cel mai valoros gimnast român din toate timpurile, a obținut cea mai mare notă la sărituri la Campionatele Naționale și așa a ajuns la Campionatele Mondiale.

Prosport.ro


Stirile.eu