duminică 5 septembrie 10:12 AM

Abonare la google news

Gigi Căciuleanu la finalul Galei HOP: A fost greu să se dea fiecare premiu, se discuta la miimi de nota


Coregraful Gigi Căciuleanu, director artistic al Galei Tânărului Actor, a afirmat, la finalul evenimentului, că tinerii artişti participanţi în concurs au fost toţi foarte inspiraţi iar juriul a avut o sarcină foarte grea în încercarea de a-i departaja.


„Aceşti artişti talentaţi realmente s-au adunat aici. Li se spune tineri, dar sunt deja artişti maturi. A fost foarte greu să li se dea un premiu, mai mare sau mai mic, unuia sau altuia, pentru că se discuta mereu, la jurizare, la sutimi, la miimi de notă, ca la marii campioni. Sper că ne vom reîntâlni şi sper că vom lucra împreună. Ei au un merit deosebit că s-au asumat, au avut libertatea să se joace, dar n-a fost o joacă, a fost un joc teatral cu colegul nostru Caragiale, totuşi un mare farseur şi un ‘Aghiuţă’, s-au jucat cu textele, s-au jucat cu intenţiile. Cred că aceşti tineri au fost foarte inspiraţi, aşa cum am fost şi eu inspirat de nenea Iancu”, a declarat Gigi Căciuleanu, pentru AGERPRES, după ceremonia de premiere a finaliştilor.

El a precizat că i-ar sfătui atât pe tinerii intraţi în finala concursului Galei HOP, cât şi pe cei care s-au prezentat în preselecţie sau pe cei care doar i-au admirat pe concurenţi, să nu le fie frică, informează Agerpres.

„Să fie neaoş, să-şi păstreze zvâcul primordial, să nu le fie frică de trăsnaia pe care Dumnezeu ne-a dat-o tuturor. E o scânteie pe care ne-a aprins-o tuturor, să fim nebuni – în sensul frumos, în sensul creaţiei, şi să fie ei, ei înşişi”, a mai spus directorul artistic al Galei HOP.

Membru în juriul final al Galei HOP, actorul Mihai Constantin, i-a felicitat pe participanţi pentru prestaţia lor din concurs.

„A fost o mare plăcere şi onoare să vă urmăresc, m-am simţit minunat şi cred că aţi făcut cu toţii nişte lucruri nemaipomenite. Vă felicit, mergeţi înainte, şi nu puneţi mare bază pe premii”, a spus Mihai Constantin.

Prezentă la eveniment, actriţa Daniela Nane le-a transmis tinerilor concurenţi că merită toată atenţia breslei, pentru că sunt talentaţi şi sunt cei care vor duce mai departe teatrul românesc.

„În primul rând vreau să vă felicit pentru că a fost o ediţie foarte, foarte bună, îmi pare rău că nu am fost foarte aproape de Gala HOP în ultimii ani, dar meritaţi toată atenţia breslei şi tot sufletul nostru, pentru că sunteţi foarte talentaţi şi voi sunteţi cei care veţi duce mai departe teatrul românesc”, a spus Daniela Nane.

A XXIV-a ediţie a Galei Tânărului Actor s-a desfăşurat în perioada 2-4 septembrie la Alba Iulia.

Câştigătorul Marelui Premiu al ediţiei 2021 a Galei a fost actriţa Oana-Elena Antonovici, absolventă a Universităţii de Vest din Timişoara, promoţia 2019

Gala Tânărului Actor – HOP este un program permanent al UNITER, singular în peisajul festivalier autohton, având ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Stiripesurse.ro