Abonare la google news

Gigi Becali, lovitură din partea UEFA: „Suntem în România, aici facem ce te lasă!” Patronul FCSB, fără soluții înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova

Gigi Becali este nevoit iar să caute „casă” pentru FCSB. Derby-ul cu CFR Cluj va fi ultimul jucat pe Arena Națională, care va intra sub administrația celor de la UEFA, în vederea pregătirilor pentru Campionatul European din această vară. Omul de afaceri va trebui să găsească un stadion pentru partida cu Universitatea Craiova și pentru cele din play-off.

FCSB are trei victorii la rând în Liga 1, dar lupta cu CFR Cluj se duce cot la cot. Ardelenii au primit, totuși, o lovitură grea înaintea întâlnirii de vineri, 19 martie: Edi Iordănescu a fost suspendat pentru două etape după eliminare de la Arad și va rata partida de pe Arena Națională.

Gigi Becali va trebui să caute un stadion pe care să joace restul meciurilor din campionat. Arena Națională va intra sub umbrela UFEA, care va pregăti cea mai mare arenă a țării pentru meciurile din Campionatul European.

Gigi Becali, lovitură din partea UEFA: „Suntem în România, aici facem ce te lasă!” Patronul FCSB, fără soluții înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova

FCSB rămâne iar fără casă. Imediat după meciul cu CFR Cluj, care se poate dovedi decisiv pe finalul campionatului, echipa lui Toni Petrea nu va mai putea juca pe Arena Națională. Stadionul intră în ultima fază a pregătirilor pentru turneul final care va fi găzduit de București.

Din aprilie, UFEA va prelua administrarea stadionului si va schimba gazonul. Gigi Becali a pus ochii pe noua arenă Arcul de Triumf, dar se află în conflict cu Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, care speră ca stadionul să rămână unul dedicat jocului cu balonul oval.

„Proprietarul, domn Petrache, domn Petrache dacă ne lași!… Ce MTS? Acolo are proprietar, proprietar este Petrache.

Unde ne lasă… Ce să putem? Ce, tre să facem noi ceva?! Suntem în Romania, în România facem ce te lasă”, a reacționat Gigi Becali la Antena Sport.

FCSB nu poate reveni nici pe stadionul Steaua. Gigi Becali se află în conflict cu CSA Steaua, clubul Armatei, iar oficialii MApN nu vor să audă de o colaborare.

În acest context, Giurgiu, Pitești, Voluntari și Buzău sunt variantele pe care Gigi Becali și FCSB trebuie să le ia în calcul de la începutul lunii aprilie, pentru meciurile cu Universitatea Craiova și Sepsi, dar și pentru partidele din play-off. Soluțiile nu sunt însă deloc pe placul oamenilor din staff-ului tehnic, care se tem că jucătorii vor resimți oboseala unui duel infernal cu rivalele la titlu.

FCSB – Universitatea Craiova este programat pe 3 apriilie, de la 20:00.

Programul meciurilor de la Euro 2020 organizate de Arena Națională din București

14 iunie, Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, de la ora 18:00, pe Arena Națională
18 iunie, Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, de la ora 15:00, pe Arena Națională
22 iunie, Grupa C: Ucraina – Austria, de la ora 18:00, pe Arena Națională
29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21:00, pe Arena Națională

Dacă eu vreau ca FCSB să joace pe  Stadionul Steaua, atunci vom juca. La fel și pe «Arcul de Triumf». Nimeni nu e stăpân pe aceste stadioane. Joacă cine închiriază și cine plătește. Dacă făceai stadioanele astea cu banii tăi de acasă, atunci mai ziceam.
Gigi Becali, pentru ProSport

Citeste articolul pe ProSport