Abonare la google news

Gigi Becali a vorbit despre posibila fuziune dintre Viitorul și Farul

Gigi Becali a vorbit despre posibila fuziune dintre Viitorul și Farul. Gică Hagi și Ciprian Marica pun la cale un proiect extrem de ambițios la malul mării. Ei doresc să creeze un nou pol de putere în Liga 1. Astfel, Farul Constanța ar putea reveni din nou în prim planul fotbalului românesc după mulți ani petrecuți în ligile inferioare.

Fuziunea dintre Farul și Viitorul nu este însă foarte ușor de realizat. Asta pentru că trebuie respectate și doleanțele fanilor constănțeni, pe lângă condițiile impuse de oficialii celor două cluburi. Așa cum PlaySport a anunțat în exclusivitate, suporterii Farului i-au impus anumite condiții lui Gică Hagi. Ei vor ca denumirea clubului lor să rămână neschimbată și culorile și emblema să fie deținute de Farul. De asemenea, ei nu vor ca palmaresul Viitorului să fie asimilat de Farul.

 

Fanii Farului au impus condiții pentru fuziunea cu ViitorulFanii Farului au impus condiții pentru fuziunea cu Viitorul

Gigi Becali a vorbit despre posibila fuziune dintre Viitorul și Farul. Cum vede patronul celor de la FCSB proiectul de la malul mării

Cu toate aceste probleme, proiectul care se pregătește la Constanța este privit cu ochi buni de oamenii de fotbal din România. Finanțatorul FCSB-ului, Gigi Becali, a anunțat că echipa care se va forma din această fuziune va fi un adversar de temut pentru echipele de top din Liga 1. Ba chiar ar putea să se lupte cu șanse reale la titlu alături de CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.

E cea mai înțeleaptă decizie că o să fie doar Farul. O să aibă și sprijinul primăriei, e și Ciprian acolo cu bani, se și pricepe la fotbal. Nu mai e doar Hagi. Dacă fac combinația asta, o să vină să se lupte cu noi. Deja alta e situația dacă se face combinația”, a spus Gigi Becali la PRO X.

Oficialii celor două cluburi, optimiști referitor la acest proiect

De asemenea, la aceeași televiziune, Cristian Bivolaru, directorul general al Viitorului, a dat noi detalii despre proiect. El a spus că sunt șanse destul de mari ca acesta să se realizeze în cele din urmă. Principalul argument oferit de Bivolaru este reprezentat de faptul că există interes în acest sens din partea tuturor părților implicate. Totodată, el a mai spus că întotdeauna a existat o relație bună între cele două cluburi constănțene. Viitorul chiar le-a permis celor de la Farul să treacă stadionul din Ovidiu în dosarul de licențiere atunci când au avut nevoie. De asemenea, clubul lui Hagi a împrumutat de-a lungul timpului mai mulți jucători la Farul.

Nu în ultimul rând, Bivolaru a vorbit și despre sentimentele pe care Gică Hagi le are pentru Farul Constanța. Clubul alb-albastru este cel care l-a dat pe „Rege” fotbalului mare.

Gică nu își poate nega originile. Acolo a început fotbalul, de acolo s-a lansat în lumea mare a fotbalului. Farul este în inima lui, el este, cum îi place să spună, un copil al Dobrogei. E clar că totul, în ultimii 40 de ani, se leagă de numele lui în Constanța.

Există jucători împrumutați, am ajutat o dată așa, în ultimul moment, cu acceptul pentru a juca meciurile la Ovidiu. Chiar dacă nu s-a întâmplat, era o cerință pentru obținerea licenței, accept fără de care nu o primeau. Lucrurile au fost întotdeauna clare și apropiate.

Nici nu mai contează cum au pornit lucrurile, există interes dinspre toate părțile implicate, să spun așa. Și dinspre cele două cluburi, și dinspre autorități și bineînțeles că, cred eu, fără să am informații clare din mijlocul suporterilor, tot ce înseamnă suporteri adevărați ai Farului și-ar dori să aibă în Constanța o echipă puternică, o echipă care să concureze că în vremurile de demult”, a declarat Cristian Bivolaru.

Citeste articolul pe PlaySport