Gică Hagi, strategie de ultimă oră la FC Viitorul, din cauza crizei în care se zbate echipa: ridică plafonul salarial. Salariul fabulos pe care îl primește acum Virgil Ghiță

Gică Hagi caută soluții pentru a redresa situația de la FC Viitorul, una ingrată după o serie de rezultate negative, care au adus echipa pe locul 13 în Liga 1. Finanțatorul dobrogenilor dorește să consolideze lotul după ce a vândut cei mai buni jucători ai formației, motiv pentru care a ridicat plafonul salarial, pentru a-i motiva și mai mult pe fotbaliștii antrenați de Mircea Rednic.

Decizia vine la doar câteva zile după ce tot mai multe surse informează că Alexandru Mățan ar urma să o părăsească pe FC Viitorul pentru a se transfera peste ocean, la New York City, în schimbul unei sume importante pentru fotbalul românesc: 1,5 milioane de euro. Însă Hagi nu se află la prima lovitură pe care o dă în ultima vreme:

Citeste si:  Ministrul Economiei: Am putea avea buget săptămâna viitoare. Trebuie să facem economii peste tot pe unde se poate

Kevin Luckassen, Louis Munteanu și Gabi Iancu au părăsit-o și ei pe FC Viitorul pentru sume consistente, iar „Regele” a decis să ridice plafonul salarial pentru a ține concentrați jucătorii și pentru ca aceștia să nu-și mai dorească să plece la prima ofertă. Doar din cei trei jucători vânduți, Hagi a încasat 3,3 milioane de euro.

Gică Hagi a crescut plafonul salarial la FC Viitorul pentru a ieși din criza sportivă. Virgil Ghiță, primul beneficiar al decizie: va primi un salariu motivant pentru a uita de transfer

Cunoscut ca fiind un adevărat căutător al talentelor, Gică Hagi se îndreaptă tot mai mult spre ideea de a maturiza prima echipă, din dorința de a face din nou performanță, așa cum s-a întâmplat în sezonul 2016-2017.

Citeste si:  Victor Ponta: „Pro România va fi în viitorul Parlament cu o singură condiție, colegii mei din secțiile de vot să păzească voturile”

Primul jucător care a beneficiat de decizia de ultimă oră a lui Hagi a fost Virgil Ghiță (22 de ani), „perla” celor de la Viitorul, anunță ziare.com. Fundașului central dorit de Gigi Becali la FCSB încă de acum 2 ani i-a fost mărit salariul la 14.000 de euro luna, creștere semnificativă ținând cont de plafonul salarial impus până acum, de maximum 5000 de euro.

Citeste si:  Florin Bratu se teme pentru viitorul lui Dinamo: „Le va fi greu pe termen lung!” | EXCLUSIV ProSport Live

Ghiță vine după transferul ratat la Ferencvaros, din urmă cu o lună, atunci când finanțatorul de la Viitorul și-a dat acceptul pentru ca jucătorul numărul 1 al echipei să plece pentru suma de 800.000 de euro. Apărătorul s-a deplasat în Ungaria pentru a semna contractul cu maghiarii, însă mutarea a picat pe ultima sută de metri, din cauza unor detalii.

1,3 milioane de euro este cota de transfer a lui Virgil Ghiță, potrivit transfermarkt.com

 

Sursa: ProSport

 8 total views