Abonare la google news

Gică Craioveanu, anunț din cantonamentul Craiovei! Ce spune despre transferurile echipei din Bănie

Directorul de imagine al Universităţii Craiova, Gică Craioveanu, este alături de lotul alb-albaştrilor în cantonamentul din Austria, aşa cum este şi finanţatorul Mihai Rotaru.

După ce i-a văzut pe băieţi la antrenamente, cât şi în amicalul cu UFA, cel poreclit „Grande” a făcut câteva consideraţii asupra pregătirii, a viitorului sezon şi a luptei pentru titlu, dar şi nişte comparaţii interesante, în stilul său caracteristic, între stagiile de pregătire de pe vremea sa şi cantonamentele actuale.

Craioveanu poate deveni în viitorul apropiat președinte al echipei din Bănie, fanii ce au drept de vot plasându-l ca favorit. În prezent, funcția e ocupată de Sorin Cârțu.

Gică Craioveanu: „CFR Cluj are foarte mare experienţă, FCSB are jucători foarte talentaţi, iar noi, Craiova, avem ceva din amândouă”

Gică Craioveanu a vorbit și despre antrenorul Marinos Ouzounidis sau transferurile Craiovei.

Craiova a fost depășită de UFA în primul amical din Austria. Interesant e că  Ouzounidis a schimbat sistemul de joc.

Gică Craioveanu despre…

 …stagiul din Austria: „Am fost şi acum doi ani şi a fost un cantonament superb, iar apoi am avut un sezon destul de bun. Ca şi atunci, nici acum nu avem rezultate bune în amicale, dar contează ce se întâmplă în meciurile oficiale. Acum e importantă pregătirea fizică, să fii gata de campionat sau, cum e cazul acum, de Supercupă”

 …amicalul cu UFA: „Meci tipic de pregătire, echipa a încercat să aibă o posesie bună, dinamica, pentru început, nu e rea, s-a vrut, dar ei au fost mai inspiraţi ca noi şi au reuşit să marcheze şi e greu pentru noi să întoarcem un rezultat, chiar dacă parcă am avut vreo două ocazii. Am văzut nişte puşti buni, talentaţi, e bună amestecătura asta între jucători cu experienţă şi puşti care vin din spate şi sper să ajute echipa să avem un sezon bun şi sper din tot sufletul să fim campioni”

 …cantonamentele de pe vremea când era jucător: „E foarte diferit ce se întâmplă în cantonamentele de azi. Noi făceam antrenamente foarte fizice. Acum se pune accent pe intensitate, mie îmi plac mult mai mult cele actuale, sunt sprinturi, totul e intens, eşti în contact cu mingea, să te demarci, să oferi altceva. Noi alergam fără minge, fără nimic. Cu nea Piţi (Victor Piţurcă, n.r.) alergam câte 10-12 kilometri la un antrenament, 6 în sus pe munte şi 6 în jos, era foarte, foarte greu atunci. Cu Marian Bondrea, tot îmi aduc aminte de el zilele astea, ne-a pus o dată să facem „Hora Unirii” cu mingea medicinală în braţe. Incredibil! Erau alte timpuri. Cu Sorin Cârţu, îl aveam preparator fizic nea Fane Cioacă, era profesor de atletism, iar cu asta spun totul…”

…achiziţiile Craiovei: „Mi se pare că sunt două achiziţii foarte bune, Lazar, care este un portar bun, care poate să-i pună probleme lui Mirko Pigliacelli. Găman aduce un plus de experienţă, are ştiinţa jocului, este un fotbalist foarte bun. Îmi plac şi puştii care au venit”

 …lupta la titlu: „CFR Cluj are foarte mare experienţă, FCSB are jucători foarte talentaţi, iar noi avem un pic din amândouă şi de asta sunt mai încrezător anul acesta mai mult ca în anii trecuţi. Sunt foarte mari premise să facem un sezon bun”

 …Marinos Ouzounidis: „Este un antrenor bun, cu experienţă, eu zic că a făcut câteva meciuri senzaţionale, în care mi-a dat impresia că este chiar un antrenor perfect pentru Universitatea Craiova. Au fost şi meciuri mai puţin bune, dar finala Cupei României ne-a ajutat foarte mult, ne-a dat moral bun pentru acest sezon”

 …Supercupa României: „Este un trofeu important pentru orice echipă, este meciul dintre cele mai bune echipe din sezonul trecut, iar un meci ca ăsta îţi dă un moral foarte bun pentru următorul sezon, pentru că îţi spune că eşti mai valoros sau egal cu unul dintre marii adversari pe care îi vom avea. Am încredere în băieţi, că vor fi inspiraţi la ora jocului, am încredere în Mister, a arătat lucruri foarte bune. Avem şi dorinţa de revanşă, atât după Supercupa de acum 3 ani, dar şi după finala campionatului de acum un an. Acela a fost cel mai trist meci al meu ca şi oficial al clubului, aveam atâtea speranţe, mai ales după acel gol senzaţional al lui Nistor. Dar o dorinţă de revanşă trebuie dusă cu cap, nu să te arunci, să crezi că eşti mai bun ca adversarul”

 …cupele europene: „Nu am vreo preferată ca adversar, cred că suntem mai buni decât cele două formaţii, nu mă preocupă acest joc, fiindcă eu cred că avem echipă mai bună”.

 …revenirea publicului pe stadioane: „Sunt cel mai fericit pentru asta. Eu am avut norocul să fiu un jucător foarte iubit, publicul m-a vrut mereu în teren şi eu cred că am suferit cel mai mult, noi, Craiova, că nu am avut publicul alături de noi. Am vorbit mereu şi cu băieţii de la Peluza Nord şi au şi ei această dorinţă de a reveni şi de a împinge echipa de la spate, mai ales în momentele grele”.

 

 

 

 

 

 

 

Citeste articolul pe ProSport