Gheorghiță: Femeia care a făcut şoc anafilactic după prima doză de vaccin cel mai probabil nu va primi a doua doză şi, cu siguranţă, nu va primi acelaşi vaccin

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că femeia din judeţul Olt care a făcut şoc anafilactic după prima doză de vaccin cel mai probabil nu va primi a doua doză şi, cu siguranţă, nu va primi acelaşi vaccin. Femeia va fi externată din spital, unde a stat sub supraveghere, relatează News.ro.

”În cursul zilei de 21 februarie a fost înregistrat un caz de reacţie alergică major, un caz de şoc anafilactic la o persoană de sex feminin, de 46 de ani, care după administrarea primei doze de vaccin de la compania Oxford/AstraZeneca, la aproximativ 10 minute a dezvoltat reacţii alergice, care au evoluat către scăderea valorilor tensionale cu instalarea criteriilor de şoc anafilactic. S-a intervenit rapid, conform procedurilor, evoluţia fiind rapid ameliorată în circa şapte minute practic pacienta era cu stare generală mult ameliorată. A fost transportată cu ajutorul echipajului medical de urgenţă pentru continuarea monitorizării în spitalul din municipiul Slatina, unde este cu stare generală foarte bună şi urmează să fie externată din datele care ne-au fost furnizate”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si:  Medici din Capitală, trimişi să se vaccineze la un centru inexistent. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă

Acesta a precizat că femeia nu se cunoştea cu reacţii alergice în antecedente.

”Probabil că nu se va mai administra o a doua doză de vaccin, categoric nu AstraZeneca”, a mai explicat Gheorghiţă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că o femeie de 46 de ani a avut o reacţie severă, anafilactică, la scurt timp după ce i s-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca, ea nefiind cunoscută cu alergii.

Citeste si:  Campania de vaccinare COVID. Un cadru medical a avut reacții adverse

Sursa: News.ro

Foto: Facebook ROVaccinare


Sursa: G4Media

 6 total views