Gheorghe Flutur (PNL) a reuşit un artificiu prin care şi-a pus un subordonat de la USR prefect la Suceava

Gheorghe Flutur se poate declara mândru de abilităţile sale politice, după ce prefectul Sucevei a fost numit  Iulian Cimpoeșu, care este subordonat direct al liberalului, deşi este propus de USR la conducerea judeţului. În speţă, Cimpoeşu este muzeograf la Muzeul de Istorie Suceava, instituție aflată în directa subordine a Președintelui CJ Suceava, scrie fantome.info.

Deci Flutur a reuşit să aibă autoritate directă asupra prefectului propus de USR, într-o manevră politică de manual.

Gheorghe Flutur este superiorul direct al unuia dintre cei 14 prefecţi ai USR

Florin Cîţu a afirmat, joi seară, că  toate persoanele care vor fi propuse pentru a ocupa funcţii de prefect, subprefect, secretar de stat sau subsecretar de stat vor fi evaluate.

Citeste si:  Primele imagini cu criminalul din Oneşti. Gheorghe Moroşan a fost transferat la Spitalul de Urgenţă din Bacău

”Partidele  propun, şi prefecţi, şi subprefecţi, şi secretari de stat, dar toţi trebuie evaluaţi. Sunt trei principii de la care nu abdic: fără penali în funcţii publice, fără conflicte de interese şi profesionişti. Pe fiecare funcţie mă uit la fiecare persoană la aceste criterii. Să presupunem că-mi scapă cineva şi l-am numit şi aflăm informaţia după aceea. Imediat îl voi retrage. Nu ne jucăm cu aşa ceva în acest mandat”, a declarat Florin Cîţu, la Digi 24.

Citeste si:  Doliu în România. A murit omul de cultură Gheorghe Căpăţână, la 72 de ani

Întrebat despre nemulţumirile liberalilor de la Cluj referitor la faptul că funcţia de prefect ar trebui să rvină UDMR, Cîţu a afirmat: ”Bineînţeles că am vrea să avem toţi  prefecţii, ştiu acest lucru. Eu primesc propuneri de prefecţi, secretari de stat, subsecretari de stat. Fiecare cu CV-ul. Vom vedea dacă este persoana potrivită, verificăm dacă nu are probleme penale, verificăm dacă sunt profesionişti şi că nu există conflicte de interese. Poate că sistemul meu nu este perfect şi vor apărea informaţii după ce eu am făcut o numire îl voi retrage imediat pe respectivul sau respectiva”.

Citeste si:  „Galeria a exprimat multe din punctele de vedere ale fanilor lui FCSB!”. Fost fotbalist în Ghencea, categoric în privința scandalului dintre Gheorghe Mustață și Mihai Stoica

PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi.

Citeşte şi: Dan Barna: „E amuzant că PSD vrea să depună mii de amendamente la buget, e ceea ce făcea USR în opoziţie”

Sursa: RomaniaTV

 3 total views