26 mai 2:36 PM

Abonare la google news

Gestul extrem al lui Boris Johnson: A vrut să se injecteze cu coronavirus

Ziua și acuzațiile la adresa lui Boris Johnson. Dominic Cummings, fostul consilier al premierului britanic, spune că acesta a crezut inițial că noul coronavirus este doar „o poveste de groază”, ca gripa porcină și că a vrut să se injecteze cu coronavirus în direct la tv.

Cummings a declarat că guvernul a dezamăgit „dezastruos” așteptările publice și că „atunci când oamenii aveau nevoie cel mai mai mult de lideri, guvernul s-a poticnit”, scrie ITV.

Fostul consilier al lui Johnson l-a criticat acid pe premier, dar și pe ministrul sănătății, Matt Hancock, după ce a plecat din guvern, în noiembrie 2020.

Pandemia, „o poveste înfricoșătoare”

Cummings a spus că, în februarie 2020, Johnson credea că noul coronavirus este „o poveste înfricosătoare, ca gripa porcină”.

„O să-l pun pe Chris Whitty (directorul medical al Marii Britanii) să mă injecteze live la tv cu coronavirus, ca să vadă lumea că nu e decât o inveție”, i-ar fi spus Johnson lui Cummings.

Boris Johnson este acuzat de fostul său consilier că a lăsat virusul Covid-19 să se răspândească

Într-o serie de tweet-uri publicate sâmbătă, Dominic Cummings a susţinut că atunci când pandemia a apărut, la începutul anului 2020, planul guvernului era să lase virusul să se răspândească astfel încât majoritatea populaţiei să dezvolte rezistenţă după ce a contractat boala.

Această strategie a eșuat, ca în multe alte țări și Marea Britanie a fost la un pas de colaps, în privința sistemului medical.

Secretarul sănătății, Matt Hancock, dar și premierul Boris Johnson, au negat acuzațiile lui Cummings.

Citeste articolul pe Gandul