Abonare la google news

Gest inuman în Ilfov. Un bărbat și-a înhămat calul la căruță și l-a incendiat. Ce au decis autoritățile

Un eveniment tragic a avut loc miercuri, în Afumați, județul Ilfov, acolo unde un bărbat s-a răzbunat pe animalul său și i-a dat foc. La fața locului au intervenit de urgență mai multe echipaje medicale, de poliție, dar și un criminalist.

În ce stare se află animalul

Violența împotriva animalelor este extrem de întâlnită în țara noastră, autoritățile luând măsuri serioase împotriva acestor tipuri de agresiuni. În cursul zilei de ieri, un bărbat de 41 de ani și-a vărsat furia pe unul dintre animalele sale, dorind să-l ucidă.

Citeste si:  VIDEO Localnicii din satul Cățelu s-au revoltat după ce Primăria Sectorului 3 din București a redeschis groapa de gunoi închisă de autoritățile de mediu

Bărbatul cu tulburări psihice a înhămat calul la căruța plină cu materiale combustibile, iar mai apoi a aprins focul. Atelajul a ars ca o torță, iar focul s-a extins rapid afectând animalul.

Mai mulți vecini au solicitat intervenția poliției pentru a lua măsuri drastice împotriva individului. Astfel, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Ilfov, pompieri, un criminalist și un medic veterinar. Din păcate, aceștia au evaluat starea animalului ca fiind una foarte gravă, calul având arsuri pe 30-40% din suprafața corpului.

„Polițiștii din Ilfov au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat din comuna Afumați, cu privire la faptul că la marginea aceleași localități din Ilfov, o persoană de sex masculin, în vârstă de 41 de ani, și-a înhămat calul la căruță, a încărcat căruța cu materiale combustibile și apoi a incendiat atelajul, luând foc atât calul cât și atelajul”, a transmis IPJ Ilfov.

La locul tragediei, autoritățile au găsit și un alt animal al bărbatului, un câine din rasa metis ciobănesc carpatin aflat în stare gravă, de înfometare.

Citeste si:  VIDEO Atac cu cuțitul într-un magazin din Haga, care a fost apoi incendiat. Agresorul a rănit două persoane și este căutat de poliție

Cum va fi pedepsit agresorul

După toate eforturile depuse de autorități, animalul se află sub tratament, la un centru de specialitate. În același loc a fost transportat și cățelul batjocorit de stăpân.

În urma evenimentului teribil, bărbatul a fost transferat la un spital de boli neuropsihice din Ilfov, în timp ce polițiștii anchetează cazul.

„În cauză, sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de schinghiuire a animalelor și distrugere prin incendiere, cauza urmând a fi prezentată structurii de parchet competente, în vederea propunerii unei măsuri de siguranță cu caracter medical sau unei măsuri preventive”, a mai transmis IPJ Ilfov.

Citeste articolul pe PlayTech

 51 total views